In onze ontdektuin hebben we paaltjes staan waar de kinderen overheen kunnen lopen. De kleintjes met 2 handen vast, de wat grotere hebben nog 1 hand nodig en de grootste kinderen balanceren hun weg zelf eroverheen. Balans! De afgelopen week ben ik flink ziek geweest en dat heeft me aan het denken gezet. De oh zo belangrijke balans… ja die was een tijdje ver te zoeken en dat resulteerde bij mij in een flinke griep.

Als moeder zijnde, of je nou een werkend of juist een thuisblijf exemplaar bent; je eigen glas is vaak als laatste gevuld.. Als er überhaupt iets voor je overblijft om je glas mee te vullen.. Dat herkennen we allemaal denk ik wel. Eerst zorgen voor je huisgenoten, het huishouden nog doen, zorgen voor een gevulde koelkast, misschien je werk nog ernaast, sociale contacten.. Het zijn heel wat ballen om hoog te houden! Toch ben ik nu (weer) tot het inzicht gekomen dat als je je prioriteit op de anderen legt in plaats van (ook) op jezelf, je er vroeg of laat aan onderdoor gaat. Zorg in eerste instantie goed voor jezelf zodat je nog beter voor de mensen (en dingen) kan zorgen waar je om geeft.

Ik heb 7 dingen op een rij gezet die ik belangrijk vind om te doen voor mezelf en wil dit graag met jullie delen!

1.    Gezond eten en vooral ook echt de tijd nemen om het eten te maken en ervan te genieten.
2.    Zorgen voor voldoende slaap door op tijd naar bed te gaan en de gebroken nachten proberen te verdelen.
3.    Vaker afspreken om een hapje te eten of een drankje te doen met vriendinnen.
4.    Mindful tijd door brengen met m’n eigen kindjes (geen telefoon die ons kan afleiden)
5.    De oppas vaker vragen en samen met mijn partner wat leuks doen.
6.    Meer tijd met mezelf doorbrengen bijvoorbeeld door te shoppen of naar de kapper te gaan. Alles waar ik maar blij van word.
7.    Mezelf aan dit lijstje houden 😉 want dat zal vast nog de grootste uitdaging worden haha!

Hoe zorg jij voor jezelf en balans in je gezin? Of heb je nog dingen die dit lijstje aan kunnen vullen? Ik ben benieuwd!