Patricia van Dijk

Je kostbare kleintje wegbrengen zodat je kan werken is een hele heftige stap, voor zowel ouder als kind. Zelf liep ik hier als bewuste mama erg tegenaan. Een plek waar rekening wordt gehouden met gezonde voeding, positieve aandacht, warmte, rust en regelmaat. Nergens kon ik dit complete plaatje vinden.

Dit alles is o.a. waardoor mijn bedrijfsidee is gevormd. Na de geboorte van onze zoon ben ik ontzettend veranderd. Deze ervaring was zo levensbepalend dat ik sinds dat moment een andere kijk op de wereld heb. Vanuit hier is een proces ontstaan van bewustwording, een innerlijke reis gevoed door spiritualiteit en mindfulness.
Zonder dat ik het destijds wist sloeg ik een nieuwe weg in, mijn weg tot geluk. Mijn volgende zwangerschap en de geboorte van onze dochter waren hoogtepunten in ontwikkeling en groei in een hele heftige periode waarin ik mijn vader ben verloren. Alles werd anders. Ik voelde zo’n ongelofelijke power en kracht sindsdien. Ik zag en voelde mijn toegevoegde waarde in de ontwikkeling van een nieuwe en complete vorm van kinderopvang in mijn omgeving. Mijn kinderen gaven mij uiteindelijk de inspiratie om De Vlinderboom te starten, en hiermee mijn passie en hart te volgen.

Een plek creëren waar het fijn is voor kinderen, ouders en medewerkers. Een complete vorm van kinderopvang waar de eigen WIJSheid van een kind behouden blijft en gestimuleerd wordt door positieve aandacht. Een natuurlijke speel en leefomgeving bieden die aansluit bij datgene een kind in de basis nodig heeft. Gezonde (biologische) voeding, rust, warmte en veiligheid. Zodat ik, vanuit mijn hart, iets positiefs en zingevends toe kan voegen aan onze wereld.

Lisette

 Oorspronkelijk ben ik opgeleid als instructrice en trainster van probleempaarden. Het op zielsniveau communiceren met een dier vond ik prachtig! Het lesgeven aan kinderen vond ik echter zo interessant dat ik in 2017 de opleiding tot pedagogisch medewerker ben gaan doen. De Vlinderboom kwam toevallig tijdens mijn opleiding op mijn pad. Nou geloof ik niet in toeval, dus heb ik mijn opleiding afgerond als stagiaire bij de Vlinderboom en ben ik vervolgens op deze mooie plek blijven werken.

Vorig jaar kreeg ik de kans om te helpen bij het opzetten van het Montessori kinderdagverblijf. Omdat ik daar echter helemaal niet op mijn plek was, ben ik nu weer terug ‘thuis’.
Het werken met kinderen vind ik erg mooi; aanvoelen wat het kind nodig heeft en daarin kunnen voorzien geeft me ontzettend veel voldoening. Er is voor mij geen mooier gevoel dan een brede glimlach of een dikke knuffel van een kindje dat zich bij ons thuis voelt.

 

 

Thea

 

Ingrid

 De Vlinderboom kwam op mijn pad doordat ik op zoek was naar een kinderdagverblijf voor mijn dochtertje Inaya.

 Het voelde als thuiskomen toen ik De Vlinderboom binnenstapte. De rust en warmte kwam op me af en wat ik zag; ik zag kinderen heerlijk buiten spelen in een prachtige tuin! Het plekje voor Inaya had ik wel gevonden en stiekem voor mezelf als pedagogisch medewerker eigenlijk ook.

 Mijn gedachte om bij De Vlinderboom te werken werd gehoord, want 2 maanden nadat Inaya haar intrede maakte werd mij gevraagd of ik me wilde aansluiten bij het team van De Vlinderboom.

 Nu mag ik elke werkdag genieten van opgroeiende baby’s en kinderen die zich stapje voor stapje ontwikkelen en de wereld om zich heen ontdekken. En als ik op een klein afstandje goed naar ze kijk, zie ik allemaal sterretjes die schitteren op hun eigen manier!

 

Chloë – assistent leidinggevende

Het begeleiden van kinderen is een grote passie van mij. Ik creëer graag een warme, rustige liefdevolle en veilige omgeving voor ze zodat ieder kind zichzelf durft te zijn, ruimte krijgt voor ontwikkeling en vertrouwen in zichzelf en de ander kan krijgen. Ik vind het belangrijk dat ieder kind wordt gezien in zijn of haar specifieke behoefte zodat ik het kind een zo goed mogelijke begeleiding kan bieden. Hierbij maak ik gebruik van mijn antroposofische en creatieve achtergrond.
Wat is het heerlijk om de kinderen mee te nemen in een verhaal welke op dat moment hun belevingswereld aanspreekt, samen verschillende liedjes zingen van bijvoorbeeld het seizoen en samen creatief bezig zijn met verschillende natuurlijke materialen.
Ik vind het geweldig dat De Vlinderboom zo bewust omgaat met de voeding die wordt aangeboden en dat er niet alleen een fijne plek wordt gecreëerd voor de kinderen maar ook voor ouders en collega’s. Zo kan er een fijne samenwerking en open communicatie ontstaan waardoor een warme sfeer wordt gecreëerd om het kind heen.
Ik ben graag onderdeel van het team van De Vlinderboom. In mijn werk vind ik het belangrijk om in gesprek te blijven met collega’s en ouders over hoe we de begeleiding die aan de kinderen gegeven wordt nog meer kunnen verbeteren. Ik hoop dat ik met mijn creativiteit, antroposofische achtergrond en enthousiasme De Vlinderboom nog completer kan maken.

Astrid

 Mijn naam is Astrid Reijman, Ik ben mama van n 3 kinderen (2 dochters van 13 & 15, een zoon van 17) 
Oorspronkelijk kom ik uit Den Haag waar ik 12 jaar gewerkt heb als kleuterjuf.
 In 2010 ben ik met mijn kinderen naar Oudenbosch verhuisd. Sindsdien heb ik op diverse scholen in Roosendaal en Breda gewerkt. Ook als kleuterjuf.  Na al die jaren in het basisonderwijs en de ontwikkelingen die daar zijn, wilde ik graag een andere uitdaging, kleinschalig, meer betrokken. Op de Vlinderboom heb ik dat gevonden. Ik verwonder mij regelmatig over de wereld en de natuur om ons heen.  Het mooie van (jonge) kinderen is dat zij die aandacht bij geboorte al meekrijgen. ik geniet daarvan. en hoop samen met uw kind(eren) de wereld om ons heen verder te ontdekken en ons samen te verwonderen. Verder  ben ik dol op lezen en tekenen. Ik teken en schrijf zelf ook graag.  Ik ben een cursus gaan doen rondom motoriek en bewegen op muziek. Maar ook ben ik mij aan het verdiepen in de ontwikkeling van kinderen en tekenen.

Met mijn eigen kinderen ga ik graag naar het bos om onze hond Saartje uit te laten en lekker te spelen. Samen te kletsen en het koesteren van samen zijn met mensen die we liefhebben. 

Evy

Sinds februari 2019 ben ik werkzaam bij De Vlinderboom. De maandag is mijn vaste dag en ook woensdagmorgen ben ik er vaak te vinden. Ik ben opgeleid als HBO-pedagoog en heb gewerkt als gezinsvoogd bij het toenmalige Bureau Jeugdzorg. Nadat onze kinderen werden geboren ben ik ander werk gaan doen. De laatste paar jaren ben ik werkzaam in de kinderopvang. Eerst als vrijwilliger op de peutergroep van de Zilverlinde en daarna ook als BSO-juf. Mijn beide kinderen, Willem van 9 en Thies van 7, zitten op de vrije school. Daar hebben zij het erg naar hun zin. Ik heb zeker wat met de antroposofie, vooral wat het het omgaan met kinderen betreft.
Ik vind het fijn om liedjes te zingen. Heerlijk om te zien dat kinderen worden meegevoerd door de klanken, hoe ze meedeinen, gebaren en ook meezingen.
Als mensen vragen wat ik voor hobby’s heb dan zeg ik werken. Wat fijn om een plek gevonden te hebben waar ik helemaal mezelf kan zijn. Ik voel me echt thuis bij de Vlinderboom. Patricia heeft iets heel erg moois neergezet. Ik heb leuke collega’s waarmee het prettig samenwerken is. Wat fijn dat jullie als ouders hebben gekozen voor deze manier van opvang waarbij je kindje volgens mij écht gezien wordt. Ik ben dol op de kindjes, die ik graag een gevoel van warmte, veiligheid en geborgenheid wil geven. Een basis van waaruit ze de wereld om zich heen kunnen gaan ontdekken.
Ik hoop nog lang bij De Vlinderboom te mogen werken.

Sara

Sinds maart 2019 ben ik werkzaam bij De Vlinderboom. Het voelt zo fijn om ergens te werken waar je helemaal op je plek bent. Ik vind het echt heel leuk om met kinderen te werken. Het verzorgen, de activiteiten, knutselwerkjes, bezig zijn met voeding. Ik geniet nu zelfs van de dieren terwijl ik die eerst wel spannend vond. De kinderen vinden het zo leuk om onderdeel te zijn van het verzorgen van de kippen. Zelf ben ik hoog sensitief maar hoe wij werken op de opvang en de manier waarop we bezig zijn met prikkels, de rust en regelmaat; het zorgt ervoor dat ook hoog sensitieve kinderen tot hun recht komen bij ons.

Ik ben heel dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van De Vlinderboom en jullie kinderen mag begeleiden op hun weg.

Patricia

Na het afronden van mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik voor 2,5 maand afgereisd naar Costa Rica. De reis bestond uit het leren van de Spaanse taal, ervaring opdoen in de kinderopvang en het prachtige land ontdekken. Een reis om nooit te vergeten!
Sinds 2008 ben ik werkzaam in de kinderopvang. Voor de Vlinderboom heb ik 11 jaar met veel plezier gewerkt op een locatie in Breda. Ik ben daar werkzaam geweest op een peutergroep en op een babygroep. 
Toevalligerwijs kwam de Vlinderboom spontaan op mijn pad. De rust die er heerste en de warme sfeer viel mij gelijk op. Ik ben het gesprek met Patricia aangegaan en voelde direct een klik. Haar visie over opvoeding en kinderopvang: rust, regelmaat en gezonde voeding en aandacht voor het kind is iets waar ik met de volle 100% achter sta. Ieder kind is uniek en ik vind het belangrijk dat
het de kans krijgt om zich op zich op eigen tempo te ontwikkelen met de nodige ondersteuning die het daarbij nodig heeft.
Zelf heb ik twee lieve dochters, Isa en Sara. Ook in mijn eigen opvoeding staan de 3 R’s centraal: rust, regelmaat en reinheid. Ik wandel veel met mijn gezin of vriendinnen. Ik kan enorm genieten van de natuur om me heen. Lekker uitwaaien op het strand of wandelen in het bos is wat ik dan
ook graag doe.
Ik hoop nog vele jaren werkzaam te zijn op de Vlinderboom en vind het een eer om voor jullie meest kostbaarste bezit te mogen zorgen!

Contactformulier