leer ons team kennen

we stellen ons graag aan je voor

Je kostbare kleintje wegbrengen zodat je kan werken is een hele heftige stap, voor zowel ouder als kind. Zelf liep ik hier als bewuste mama erg tegenaan. Een plek waar rekening wordt gehouden met gezonde voeding, positieve aandacht, warmte, rust en regelmaat. Nergens kon ik dit complete plaatje vinden.

Dit alles is o.a. waardoor mijn bedrijfsidee is gevormd. Na de geboorte van onze zoon ben ik ontzettend veranderd. Deze ervaring was zo levensbepalend dat ik sinds dat moment een andere kijk op de wereld heb. Vanuit hier is een proces ontstaan van bewustwording, een innerlijke reis gevoed door spiritualiteit en mindfulness.
Zonder dat ik het destijds wist sloeg ik een nieuwe weg in, mijn weg tot geluk. Mijn volgende zwangerschap en de geboorte van onze dochter waren hoogtepunten in ontwikkeling en groei in een hele heftige periode waarin ik mijn vader ben verloren. Alles werd anders. Ik voelde zo’n ongelofelijke power en kracht sindsdien. Ik zag en voelde mijn toegevoegde waarde in de ontwikkeling van een nieuwe en complete vorm van kinderopvang in mijn omgeving. Mijn kinderen gaven mij uiteindelijk de inspiratie om De Vlinderboom te starten, en hiermee mijn passie en hart te volgen.

Een plek creëren waar het fijn is voor kinderen, ouders en medewerkers. Een complete vorm van kinderopvang waar de eigen WIJSheid van een kind behouden blijft en gestimuleerd wordt door positieve aandacht. Een natuurlijke speel en leefomgeving bieden die aansluit bij datgene een kind in de basis nodig heeft. Gezonde (biologische) voeding, rust, warmte en veiligheid. Zodat ik, vanuit mijn hart, iets positiefs en zingevends toe kan voegen aan onze wereld.

Lieve groet patricia van dijk

groep – vlindertjes

Lisette

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als instructrice en trainster van probleempaarden. Het op zielsniveau communiceren met een dier vond ik prachtig! Het lesgeven aan kinderen vond ik echter zo interessant dat ik in 2017 de opleiding tot pedagogisch medewerker ben gaan doen. De Vlinderboom kwam toevallig tijdens mijn opleiding op mijn pad. Nou geloof ik niet in toeval, dus heb ik mijn opleiding afgerond als stagiaire bij de Vlinderboom en ben ik vervolgens op deze mooie plek blijven werken.

Na een korte periode op een ander kinderdagverblijf ben ik weer terug ’thuis’ en inmiddels werkzaam als assistent leidinggevende en beleidsmedewerkster.

Het werken met kinderen vind ik erg mooi; aanvoelen wat het kind nodig heeft en daarin kunnen voorzien geeft me ontzettend veel voldoening. Er is voor mij geen mooier gevoel dan een brede glimlach of een dikke knuffel van een kindje dat zich bij ons thuis voelt en wat we zien groeien en bloeien in zijn of haar eigen wijs-heid

 

Yvonne

Graag wil ik mij via deze weg voorstellen aan jullie. Mijn naam is Yvonne Klink, ik ben 24 jaar oud en sinds November te vinden bij de Vlinderboom! Ik heb de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Niveau 4 gedaan en ben daarna gelijk aan het werk gegaan bij kinderen in de leeftijd 0 tot 12 jaar.  Ik heb gewerkt bij 2 andere kleinschalige kinderdagverblijven en hier veel ervaring op mogen doen. Tijdens het zoeken van een nieuwe uitdaging kwam De Vlinderboom op mijn pad.  Bij mijn kennismakingsgesprek voelde het gelijk goed en wist ik dat ik hier onwijs graag wilde gaan werken.  Het beleid sprak mij enorm aan en past behoorlijk goed met hoe ik in het leven sta. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen spelend mogen leren, niks moeten en alles zelf mogen ontdekken op hun eigen tempo.  Veel buiten spelen en hier actief in bezig zijn vind ik ook erg belangrijk en hier haal ik zelf ook erg veel plezier uit.  In mijn vrije tijd  kan ik enorm genieten van een goed boek, een fijne wandeling of van iets lekkers bakken of koken. Ook spendeer ik veel tijd bij de scouting waar ik van jongs af aan elke week aanwezig ben.

Ik kijk er naar uit om jullie allemaal persoonlijk te mogen ontmoeten en beter te leren kennen.

 

Gurbet
marina

Groep – musjes

Sara

Sinds maart 2019 ben ik werkzaam bij De Vlinderboom. Het voelt zo fijn om ergens te werken waar je helemaal op je plek bent. Ik vind het echt heel leuk om met kinderen te werken. Het verzorgen, de activiteiten, knutselwerkjes, bezig zijn met voeding. Ik geniet nu zelfs van de dieren terwijl ik die eerst wel spannend vond. De kinderen vinden het zo leuk om onderdeel te zijn van het verzorgen van de kippen. Zelf ben ik hoog sensitief maar hoe wij werken op de opvang en de manier waarop we bezig zijn met prikkels, de rust en regelmaat; het zorgt ervoor dat ook hoog sensitieve kinderen tot hun recht komen bij ons.

Ik ben heel dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van De Vlinderboom en jullie kinderen mag begeleiden op hun weg.

 

 

Joyce

Ik ben Joyce, vrouw van Stéphane en trotse moeder van Sébastien, Julie en Isabelle.
Na mijn studie SPW4, heb ik jarenlang gewerkt in verschillende kinderdagverblijven. Na de geboorte van mijn zoon in 2018, kon ik geen opvang vinden waar ik hem met een gerust hart achter kon laten. Daarom ben ik toen als gastouder aan de slag gegaan. Dit heb ik met veel plezier gedaan. Elke stap van hem kon ik van dichtbij zelf meemaken en dat is goud waard! Nu, 4 jaar en 2 dochters verder, miste ik het contact met collega’s. Ik kende Patricia al van vroeger en wist dat zij ongeveer tegelijk met mij een opvang was begonnen. Ik heb gezien hoe de Vlinderboom groeide en zag mezelf hier vanaf het begin ooit eens werken! Tot ik op Instagram zag dat er een nieuwe groep geopend zou worden! Ik belde Patricia op en sinds juni 2022 ga ik 3 dagen per week, samen met de meiden met heel veel plezier naar de Vlinderboom! Sinds oktober draai ik nu mijn eigen groep, de musjes! Ik heb echt mijn plekje gevonden en ik kijk er naar uit ook de musjes groep te zien groeien!

 

 

Joyce b

Hoi,

Graag stel ik mij even voor!
Mijn Naam is Joyce  (28), ik woon samen met mijn man Jens
en 2 lieve meisjes River (5) en Miley (2) in Etten-Leur.
Oorspronkelijk komen wij beiden uit Zeeuws-Vlaanderen.
In 2016 ben ik afgestudeerd als Dans- en bewegingstherapeute.
Met dit diploma op zak ben ik onder andere in de zorg gaan werken als begeleidster en gymjuf, hierna op een sport BSO als pedagogisch medewerkster.
Mede door mijn interesse voor natuurlijk ouderschap, de natuur en bewust leven ben ik terechtgekomen bij de Vlinderboom!
Ik kijk er enorm naar uit om iedereen, en vooral alle lieve kindjes, te ontmoeten!
Tot snel!

Denise

groep – mezennestje

bo

Mijn naam is Bo Tolhuijs, en woon in Roosendaal. Sinds augustus 2020 ben ik te vinden op De Vlinderboom.
Ik heb de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker gedaan.  Van augustus tot december 2020 heb ik 3 dagen stage gelopen op De Vlinderboom, en ben daarvoor in december 2020 voor afgestudeerd, en meteen ingestroomd met een 0 uren contract.

Ondertussen heb ik een 34 uurs contract, en ben ik op ma-woe-do&vrij te vinden op Mezennestje.
Ik ga elke dag met een grote glimlach naar mijn werk, elke dag zie ik als een nieuwe leerzame dag, want geen 1 dag is hetzelfde in de kinderopvang ;).

De band tussen baby’s en een peuter vind ik heel mooi om te zien, ze leren van elkaar en zorgen voor elkaar.
Wat ik belangrijk vind aan De Vlinderboom, is de visie. Het buiten zijn, het duurzame en de biologische voeding. Maar wat ik echt het allerfijnste en het mooiste vind, is dat er wordt gekeken naar de wensen en behoeftes van ieder individu, en daaruit creëer je een veilige en warme sfeer in de omgeving op de groep.
Zelf vind ik structuur en regelmaat erg belangrijk op de groep, ook omdat het kleinschalig is.

Ik ben heel dankbaar dat ik een bijdrage heb bij de Vlinderboom.

Liefs,
Juffie Bo

linda

Jarenlang werkte ik in de zorg maar toen mijn kinderen klein waren, ben ik daar gestopt omdat het lastig te combineren was.  Ik merkte dat ik in de opvoeding van mijn eigen kinderen, hun behoeftes volgen heel belangrijk vond. Omdat ik het altijd al geweldig vond om met kinderen te werken, ben ik gastouder geworden. Gezonde voeding, veel naar buiten en rust waren de pijlers waar ik mij op richtte.

Ik miste toch wel het contact met collega’s en het gevoel van samen werken aan een mooie en stabiele omgeving voor kinderen. De Vlinderboom kwam op mijn pad en toen ik stopte als gastouder, ben ik de opleiding begonnen.  Sinds oktober ben ik werkzaam op de groep en ik heb het reuze naar m’n zin. Kinderen een rustige basis geven; daar ligt echt mijn passie.

merel

Graag wil ik me aan jullie voorstellen. Mijn naam is Merel Mak en ik woon sinds eind 2020 in Roosendaal met mijn vriend Barry. In het Land van Heusden en Altena groeide ik op, waar ik 7 jaar ervaring op deed op een peuter- en bso-groep. Toen De Vlinderboom op mijn pad terecht kwam, was er geen twijfel meer om dichter bij huis te gaan werken. Dit bleek een hele goede beslissing te zijn!

In mijn vrije tijd bak ik graag gebakjes, koekjes en taarten om niet alleen mezelf maar ook vooral anderen mee te verblijden. Daarnaast duik ik graag in een boek of ga ik lekker naar buiten. 

Samen met de kinderen hoop ik nog vele avonturen te beleven bij De Vlinderboom. Tot snel! 

sandy

Graag wil ik mij via deze weg even voorstellen aan jullie ….
Mijn naam is Sandy, samen met mijn man Michiel heb ik 2 mooie hoogsensitieve kinderen en met onze hond Boaz is ons gezin compleet! Ik heb 10 jaar op het kinderdagverblijf gewerkt en sinds 8 jaar heb ik een eigen Ouder-/kindercoachpraktijk waar ik 1-op-1 kleine en grote mensen weer graag in hun kracht zet!

Mijn intuïtie is altijd mijn radar geweest. Ik begon collega’s te missen om samen met hun een fijne en stabiele omgeving te creëren voor baby’s, dreumesen en peuters. Mijn visie is dat kinderen gewoon nog kind mogen zijn waarbij rust, warmte, voeding en vooral lekker naar buiten gaan erg belangrijk zijn. Zo kwam de Vlinderboom op mijn pad!

Dankbaar om nu bij de Vlinderboom te mogen werken en jullie kinderen, met hun eerlijkheid en eigen kijk op de wereld, te zien groeien! Ik kijk er erg naar uit om jullie te ontmoeten!

 

 

groep – rupsjes

susan

Leuk om kennis te maken! Mijn naam is Susan, ik woon samen met mijn man en twee zoontjes in Roosendaal. Sinds december 2022 ben ik werkzaam bij de Vlinderboom, waar ik het erg naar mijn zin heb. Het is een fijne plek en ik voel me helemaal thuis hier. Ik heb veel plezier in het werken met kinderen en ik vind het belangrijk dat een kind zich zo natuurlijk mogelijk kan ontwikkelen. Mede daarom sluit De Vlinderboom goed bij mij aan. Ook de kleine groepen vind ik erg prettig werken. Zo kan ik ieder kind de persoonlijke aandacht geven die zij nodig hebben.

 

 

yvanca

De Vlinderboom kwam op mijn pad toen ik op zoek was naar een kinderdagverblijf voor mijn oudste dochter Merel. Ik zocht een kleinschalig, liefdevol en warm kinderdagverblijf waar ze veel naar buiten mogen spelen en ontdekken. Dit vond ik in de Vlinderboom. De Vlinderboom straalde voor mij verder ook zoveel rust uit, het was echt een tweede thuis. De Vlinderboom sloot helemaal aan bij mijn visie en wat ik zocht in een kinderdagverblijf. Ik had voor mijn dochter het juiste plekje gevonden.

Stiekem had ik voor mij als pedagogisch medewerker ook het juiste plekje gevonden. Mijn gebeden werden dan ook gehoord toen ik hoorde dat Patricia twee nieuwe groepen aan de Vlinderboom wilde toevoegen en hier nieuw personeel voor zocht.
Nu mag ik 3 dagen in de week genieten van alle kinderen die zich in een warme en vertrouwde omgeving mogen ontwikkelen en waar ook ik een bijdrage aan mag leveren.

Het contact met ouders vind ik ook erg belangrijk. Ouders laten hun kostbaarste bezit bij jou achter en daarom vind ik communicatie tussen pedagogisch medewerker en ouders ook erg belangrijk. Ik wil als pedagogisch medewerker naar de ouder kunnen luisteren en begrip kunnen tonen naar hun wensen, vragen of onzekerheden en ze hierbij kunnen ondersteunen. Ik vind het fijn om met de ouders te kunnen samenwerken aan de ontwikkeling van hun kind en zo maken we er samen een tweede thuis van voor hun kind.

Mieke

Ik stel mij graag even aan jullie voor. Ik ben Mieke Horstman, 44 jaar
en ik woon in Bergen op Zoom samen met mijn partner Bas en onze drie
pubers. Vanaf 2001 ben ik werkzaam geweest bij een kleinschalig
kinderdagverblijf waar ik met veel liefde en plezier gewerkt heb. Dit
kinderdagverblijf is onlangs overgenomen door investeerders en ik kan
niet meer achter de vernieuwde visie staan.

Dus ben ik op zoek gegaan naar een kinderdagverblijf die wel bij mijn
visie past. Een kinderdagverblijf waar iedereen zichzelf kan en mag
zijn. Waar de liefde stroomt en waar verbindingen met elkaar gemaakt
worden. Ik kwam al snel bij De Vlinderboom terecht. Toevallig kwam er
net een vacature vrij en na een heel fijn gesprek met Patricia en een
keertje meedraaien op de groepen ben ik gestart en mag ik het team van
De Vlinderboom komen versterken.

In de tussentijd was ik al begonnen met een opleiding (1000dagencoach)
omdat ik wat meer verdieping in mijn werk wil en ouders met jonge
kinderen wil bijstaan bij hulpvragen.

Ik zal op maandag, dinsdag en woensdag bij de Rupsjes groep zijn. Ik
heb er ontzettend veel zin in om voor jullie kindjes te gaan zorgen,
en kijk er naar uit om iedereen persoonlijk te ontmoeten.

Lieve groet Mieke Horstman

suzanne - inval

Vanaf deze maand zullen jullie mij af en toe in de wandelgangen van de Vlinderboom tegenkomen als invalkracht. Sommige van jullie hebben mij mogelijk al wel eens gezien bij het fotograferen van jullie kindjes. Mijn eigen kindjes zaten vroeger ook hier op de opvang. Maar zijn inmiddels 9,7 en 5. Ik hou van wandelen, biertjes en bands met vrienden en natuurlijk fotograferen! Mochten jullie iets willen weten, vraag het me rustig! Tot snel.
Suzanne

Marieke - inval

Graag stel ik me aan jullie voor. Ik ben Marieke en ik ben 22 jaar. Op dit moment zit ik in mijn laatste leerjaar van de opleiding Pedagogisch Medewerker en ik verwacht in juni 2024 af te studeren. Ik loop dit jaar stage bij De Rupsjes. Ook ben ik weleens op andere groepen te vinden als invalkracht.

 

Het belangrijkste op de groep vind ik het bieden van een rustige en veilige omgeving voor ieder individueel kind. Mijn grootste hobby is muziek maken en dat deel ik ook graag met de kinderen. Mijn ervaring is dat je door middel van muziek maken een bepaalde verbinding creëert met de kinderen waarbij er een ontspannen sfeer ontstaat. Het contact dat je op die manier met de kinderen legt en het gevoel van saamhorigheid vind ik erg waardevol. Het herhalen van melodieën zorgt voor herkenbaarheid en vertrouwen. Ik zal hier dan ook regelmatig met mijn zang wat muzikale klanken laten klinken in combinatie met mijn ukelele! Ik kijk er naar uit om met liefde voor jullie kinderen te mogen zorgen en dat te geven wat ze nodig hebben❤️

 
Groetjes,
 
Marieke
Shannon - inval
martin

Ik ben Martin, de man van Patricia en vader van onze zoon Mees en dochter Lente. Vanaf het begin ben ik op de achtergrond betrokken bij De Vlinderboom .  Na meer dan 12 jaar op kantoor te hebben gewerkt bij Damen de knoop doorgehakt en gekozen om een prominentere rol te vervullen bij De Vlinderboom. Hier houd ik me vooral bezig met de administratie en het onderhoud.  Ik zal dan ook regelmatig te vinden zijn bij De Vlinderboom. Mocht je vragen hebben, twijfel niet en spreek me gerust aan.

 

Winnie - groepshulp