Patricia van Dijk

Je kostbare kleintje wegbrengen zodat je kan werken is een hele heftige stap, voor zowel ouder als kind. Zelf liep ik hier als bewuste mama erg tegenaan. Een plek waar rekening wordt gehouden met gezonde voeding, positieve aandacht, warmte, rust en regelmaat. Nergens kon ik dit complete plaatje vinden.

Dit alles is o.a. waardoor mijn bedrijfsidee is gevormd. Na de geboorte van onze zoon ben ik ontzettend veranderd. Deze ervaring was zo levensbepalend dat ik sinds dat moment een andere kijk op de wereld heb. Vanuit hier is een proces ontstaan van bewustwording, een innerlijke reis gevoed door spiritualiteit en mindfulness.
Zonder dat ik het destijds wist sloeg ik een nieuwe weg in, mijn weg tot geluk. Mijn volgende zwangerschap en de geboorte van onze dochter waren hoogtepunten in ontwikkeling en groei in een hele heftige periode waarin ik mijn vader ben verloren. Alles werd anders. Ik voelde zo’n ongelofelijke power en kracht sindsdien. Ik zag en voelde mijn toegevoegde waarde in de ontwikkeling van een nieuwe en complete vorm van kinderopvang in mijn omgeving. Mijn kinderen gaven mij uiteindelijk de inspiratie om De Vlinderboom te starten, en hiermee mijn passie en hart te volgen.

Een plek creëren waar het fijn is voor kinderen, ouders en medewerkers. Een complete vorm van kinderopvang waar de eigen WIJSheid van een kind behouden blijft en gestimuleerd wordt door positieve aandacht. Een natuurlijke speel en leefomgeving bieden die aansluit bij datgene een kind in de basis nodig heeft. Gezonde (biologische) voeding, rust, warmte en veiligheid. Zodat ik, vanuit mijn hart, iets positiefs en zingevends toe kan voegen aan onze wereld.

Lisette

 Oorspronkelijk ben ik opgeleid als instructrice en trainster van probleempaarden. Het op zielsniveau communiceren met een dier vond ik prachtig! Het lesgeven aan kinderen vond ik echter zo interessant dat ik in 2017 de opleiding tot pedagogisch medewerker ben gaan doen. De Vlinderboom kwam toevallig tijdens mijn opleiding op mijn pad. Nou geloof ik niet in toeval, dus heb ik mijn opleiding afgerond als stagiaire bij de Vlinderboom en ben ik vervolgens op deze mooie plek blijven werken.

Vorig jaar kreeg ik de kans om te helpen bij het opzetten van het Montessori kinderdagverblijf. Omdat ik daar echter helemaal niet op mijn plek was, ben ik nu weer terug ‘thuis’.
Het werken met kinderen vind ik erg mooi; aanvoelen wat het kind nodig heeft en daarin kunnen voorzien geeft me ontzettend veel voldoening. Er is voor mij geen mooier gevoel dan een brede glimlach of een dikke knuffel van een kindje dat zich bij ons thuis voelt.

 

Daniëlle

Na het afronden van mijn opleiding Pedagogisch Medewerker ben ik niet direct het werkveld in gegaan. Ik heb eerst nog een opleiding toerisme gedaan, omdat reizen ook een grote passie van mij is. Na het afronden van ook deze opleiding heb ik meerdere werkvelden bekeken en uitgeprobeerd, maar al snel kwam ik erachter dat mijn hart in de kinderopvang ligt. Ik wilde dus graag weer de kinderopvang in, alleen wilde ik wel een plek vinden waar bewust wordt omgegaan met gezonde voeding, maar waar ook rust, structuur en regelmaat te vinden is. Dat was toch moeilijker dan gedacht, tot dat ik op de website van De Vlinderboom terecht kwam. Ik werd zo enthousiast dat ik gelijk heb gesolliciteerd. En sinds januari 2022 mag ik me dan ook met trots medewerker van De Vlinderboom noemen!
De Vlinderboom is voor mij niet zomaar een kinderdagopvang. Het is een huiselijke plek waar ik me ontzettend thuis voel. Gezonde voeding, veel buiten zijn en aandacht voor ieder kind, dat zijn dingen die ik zelf erg belangrijk vind, maar die ook centraal staan bij De Vlinderboom.
Ook verdient ieder kind voldoende persoonlijke aandacht, waar hier tijd voor gemaakt wordt. Ieder kind kan en mag hier zichzelf zijn en ik vind het dan ook echt van belang dat er gekeken wordt naar de behoeftes van uw kind(eren). Hopelijk voelt ook voor u en uw kinderen De Vlinderboom als ‘thuiskomen’.

 Liefs,
Daniëlle

Ingrid

 De Vlinderboom kwam op mijn pad doordat ik op zoek was naar een kinderdagverblijf voor mijn dochtertje Inaya.

 Het voelde als thuiskomen toen ik De Vlinderboom binnenstapte. De rust en warmte kwam op me af en wat ik zag; ik zag kinderen heerlijk buiten spelen in een prachtige tuin! Het plekje voor Inaya had ik wel gevonden en stiekem voor mezelf als pedagogisch medewerker eigenlijk ook.

 Mijn gedachte om bij De Vlinderboom te werken werd gehoord, want 2 maanden nadat Inaya haar intrede maakte werd mij gevraagd of ik me wilde aansluiten bij het team van De Vlinderboom.

 Nu mag ik elke werkdag genieten van opgroeiende baby’s en kinderen die zich stapje voor stapje ontwikkelen en de wereld om zich heen ontdekken. En als ik op een klein afstandje goed naar ze kijk, zie ik allemaal sterretjes die schitteren op hun eigen manier!

 

Linda

Jarenlang werkte ik in de zorg maar toen mijn kinderen klein waren, ben ik daar gestopt omdat het lastig te combineren was.  Ik merkte dat ik in de opvoeding van mijn eigen kinderen, hun behoeftes volgen heel belangrijk vond. Omdat ik het altijd al geweldig vond om met kinderen te werken, ben ik gastouder geworden. Gezonde voeding, veel naar buiten en rust waren de pijlers waar ik mij op richtte.

Ik miste toch wel het contact met collega’s en het gevoel van samen werken aan een mooie en stabiele omgeving voor kinderen. De Vlinderboom kwam op mijn pad en toen ik stopte als gastouder, ben ik de opleiding begonnen.  Sinds oktober ben ik werkzaam op de groep en ik heb het reuze naar m’n zin. Kinderen een rustige basis geven; daar ligt echt mijn passie.  

Chloë 

Het begeleiden van kinderen is een grote passie van mij. Ik creëer graag een warme, rustige liefdevolle en veilige omgeving voor ze zodat ieder kind zichzelf durft te zijn, ruimte krijgt voor ontwikkeling en vertrouwen in zichzelf en de ander kan krijgen. Ik vind het belangrijk dat ieder kind wordt gezien in zijn of haar specifieke behoefte zodat ik het kind een zo goed mogelijke begeleiding kan bieden. Hierbij maak ik gebruik van mijn antroposofische en creatieve achtergrond.
Wat is het heerlijk om de kinderen mee te nemen in een verhaal welke op dat moment hun belevingswereld aanspreekt, samen verschillende liedjes zingen van bijvoorbeeld het seizoen en samen creatief bezig zijn met verschillende natuurlijke materialen.
Ik vind het geweldig dat De Vlinderboom zo bewust omgaat met de voeding die wordt aangeboden en dat er niet alleen een fijne plek wordt gecreëerd voor de kinderen maar ook voor ouders en collega’s. Zo kan er een fijne samenwerking en open communicatie ontstaan waardoor een warme sfeer wordt gecreëerd om het kind heen.
Ik ben graag onderdeel van het team van De Vlinderboom. In mijn werk vind ik het belangrijk om in gesprek te blijven met collega’s en ouders over hoe we de begeleiding die aan de kinderen gegeven wordt nog meer kunnen verbeteren. Ik hoop dat ik met mijn creativiteit, antroposofische achtergrond en enthousiasme De Vlinderboom nog completer kan maken.

Yvanca

Mijn naam is Yvanca van Disseldorp – van den Kieboom, 25 jaar en ik ben woonachtig te Roosendaal, daar woon ik samen met mijn man Richard, onze dochter Merel en onze hond BrumKinderdagverblijf De Vlinderboom kwam op mijn pad toen ik op zoek was naar opvang voor mijn dochter Merel. Het eerste wat me opviel aan De Vlinderboom was de rust en de warme sfeer die het uitstraalde. Voornamelijk de kleine groepen spraken mij erg aan. Ik had voor mijn dochter het juiste plekje gevonden, een 2e thuis, maar stiekem had ik ook mijn plekje gevonden. Ik mag nu dan ook per 1 februari gaan genieten van mijn 2e thuis, en zal 3 dagen in de week gaan werken op de nieuwe groep op De Vlinderboom. Daar mag ik gaan genieten en bijdragen van alle ontwikkelingen van baby’s, dreumesen en peuters. ik vind het mooi zo dat je als pedagogisch medewerker iedere dag een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van kinderen. je staat dichtbij het kind, opvoeding en ontwikkeling. Om daar zo dichtbij te mogen staan is het mooiste wat er is, en daar kan ik dan ook erg van genieten en voldoening uit halen. Het contact met ouders vind ik ook erg belangrijk. Ouders laten hun kostbaarste bezit bij jou achter en daarom is communicatie tussen pedagogisch medewerker en ouders ook erg belangrijk. Je moet als pedagogisch medewerker naar de ouder kunnen luisteren en begrip kunnen tonen. Als ouder en pedagogisch medewerker namelijk een goede en respectvolle band met elkaar hebben, zal een kind dit ook voelen en zich ook eerder vertrouwd voelen bij de pedagogisch medewerker. Zo maak je er samen een thuis van voor het kind.

Ik hoop u dan ook snel te mogen leren kennen zodat we samen het beste in uw kind/kinderen naar boven kunnen halen en samen van deze ontwikkelingen kunnen genieten.

Sara

Sinds maart 2019 ben ik werkzaam bij De Vlinderboom. Het voelt zo fijn om ergens te werken waar je helemaal op je plek bent. Ik vind het echt heel leuk om met kinderen te werken. Het verzorgen, de activiteiten, knutselwerkjes, bezig zijn met voeding. Ik geniet nu zelfs van de dieren terwijl ik die eerst wel spannend vond. De kinderen vinden het zo leuk om onderdeel te zijn van het verzorgen van de kippen. Zelf ben ik hoog sensitief maar hoe wij werken op de opvang en de manier waarop we bezig zijn met prikkels, de rust en regelmaat; het zorgt ervoor dat ook hoog sensitieve kinderen tot hun recht komen bij ons.

Ik ben heel dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van De Vlinderboom en jullie kinderen mag begeleiden op hun weg.

Yvonne

Graag wil ik mij via deze weg voorstellen aan jullie. Mijn naam is Yvonne Klink, ik ben 24 jaar oud en sinds November te vinden bij de Vlinderboom! Ik heb de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Niveau 4 gedaan en ben daarna gelijk aan het werk gegaan bij kinderen in de leeftijd 0 tot 12 jaar.  Ik heb gewerkt bij 2 andere kleinschalige kinderdagverblijven en hier veel ervaring op mogen doen. Tijdens het zoeken van een nieuwe uitdaging kwam De Vlinderboom op mijn pad.  Bij mijn kennismakingsgesprek voelde het gelijk goed en wist ik dat ik hier onwijs graag wilde gaan werken.  Het beleid sprak mij enorm aan en past behoorlijk goed met hoe ik in het leven sta. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen spelend mogen leren, niks moeten en alles zelf mogen ontdekken op hun eigen tempo.  Veel buiten spelen en hier actief in bezig zijn vind ik ook erg belangrijk en hier haal ik zelf ook erg veel plezier uit.  In mijn vrije tijd  kan ik enorm genieten van een goed boek, een fijne wandeling of van iets lekkers bakken of koken. Ook spendeer ik veel tijd bij de scouting waar ik van jongs af aan elke week aanwezig ben. 

Ik kijk er naar uit om jullie allemaal persoonlijk te mogen ontmoeten en beter te leren kennen.

Patricia

Na het afronden van mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik voor 2,5 maand afgereisd naar Costa Rica. De reis bestond uit het leren van de Spaanse taal, ervaring opdoen in de kinderopvang en het prachtige land ontdekken. Een reis om nooit te vergeten!
Sinds 2008 ben ik werkzaam in de kinderopvang. Voor de Vlinderboom heb ik 11 jaar met veel plezier gewerkt op een locatie in Breda. Ik ben daar werkzaam geweest op een peutergroep en op een babygroep. 
Toevalligerwijs kwam de Vlinderboom spontaan op mijn pad. De rust die er heerste en de warme sfeer viel mij gelijk op. Ik ben het gesprek met Patricia aangegaan en voelde direct een klik. Haar visie over opvoeding en kinderopvang: rust, regelmaat en gezonde voeding en aandacht voor het kind is iets waar ik met de volle 100% achter sta. Ieder kind is uniek en ik vind het belangrijk dat
het de kans krijgt om zich op zich op eigen tempo te ontwikkelen met de nodige ondersteuning die het daarbij nodig heeft.
Zelf heb ik twee lieve dochters, Isa en Sara. Ook in mijn eigen opvoeding staan de 3 R’s centraal: rust, regelmaat en reinheid. Ik wandel veel met mijn gezin of vriendinnen. Ik kan enorm genieten van de natuur om me heen. Lekker uitwaaien op het strand of wandelen in het bos is wat ik dan
ook graag doe.
Ik hoop nog vele jaren werkzaam te zijn op de Vlinderboom en vind het een eer om voor jullie meest kostbaarste bezit te mogen zorgen!

Bo

Mijn naam is Bo Tolhuijs, ik ben 20 jaar oud en woon in Roosendaal. Sinds augustus 2020 ben ik te vinden op De Vlinderboom.

 Ik heb de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker gestudeerd.  Van augustus tot december 2020 heb ik 3 dagen stage gelopen op De Vlinderboom, en ben daarvoor in december 2020 voor afgestudeerd. Vanaf december kreeg ik een 0 uren contract aangeboden, en ben ik gaan werken! 
Ondertussen heb ik een 34 uurs contract, en de overige uren val ik vaak in. Dus ik ben vrijwel meestal 5 dagen te vinden op De Vlinderboom. 
De vlinderboom voelt voor mij als een 2e thuis. Dat is niet alleen omdat ik er zovaak ben, maar ook omdat ik me heel erg op m’n gemak voel. 
Mezennestje, de bovengroep is mijn vaste plekje. Maar beneden sta ik ook wel eens. Ik ga elke dag met een grote glimlach naar mijn werk, elke dag zie ik als een nieuwe leerzame dag, want geen 1 dag is hetzelfde in de kinderopvang ;).
Ik vind vooral het allerleukst dat De Vlinderboom een verticale (0-4) groep is. De band tussen baby’s en een peuter vind ik heel mooi om te zien.
Wat ik belangrijk vind aan De Vlinderboom, is de visie. Het buiten zijn, het duurzame speelgoed en de biologische voeding. Maar wat ik echt het allerfijnste en het mooiste vind, is dat er wordt gekeken naar de wensen en behoeftes van ieder individu, en daaruit creëer je een veilige en warme sfeer in de omgeving op de groep.
Zelf vind ik structuur en regelmaat erg belangrijk op de groep, ook omdat het kleinschalig is. Zo is het voor een kindje ook gemakkelijker om mee te gaan in ons ritme. Dat is ook een van de redenen dat ik mijn contract heb geaccepteerd, het kleinschalige. En geen grote massa.
Ik ben heel dankbaar dat ik een bijdrage heb bij de Vlinderboom, en ik hoop dat ik nog lang werkzaam mag zijn bij De Vlinderboom! 

Martin

Ik ben Martin, de man van Patricia en vader van onze zoon Mees en dochter Lente. Vanaf het begin ben ik op de achtergrond betrokken bij De Vlinderboom .  Na meer dan 12 jaar op kantoor te hebben gewerkt bij Damen de knoop doorgehakt en gekozen om een prominentere rol te vervullen bij De Vlinderboom. Hier houd ik me vooral bezig met de administratie en het onderhoud.  Ik zal dan ook regelmatig te vinden zijn bij De Vlinderboom. Mocht je vragen hebben, twijfel niet en spreek me gerust aan.

Contactformulier