Patricia van Dijk

Je kostbare kleintje wegbrengen zodat je kan werken is een hele heftige stap, voor zowel ouder als kind. Zelf liep ik hier als bewuste mama erg tegenaan. Een plek waar rekening wordt gehouden met gezonde voeding, positieve aandacht, warmte, rust en regelmaat. Nergens kon ik dit complete plaatje vinden.

Dit alles is o.a. waardoor mijn bedrijfsidee is gevormd. Na de geboorte van onze zoon ben ik ontzettend veranderd. Deze ervaring was zo levensbepalend dat ik sinds dat moment een andere kijk op de wereld heb. Vanuit hier is een proces ontstaan van bewustwording, een innerlijke reis gevoed door spiritualiteit en mindfulness.
Zonder dat ik het destijds wist sloeg ik een nieuwe weg in, mijn weg tot geluk. Mijn volgende zwangerschap en de geboorte van onze dochter waren hoogtepunten in ontwikkeling en groei in een hele heftige periode waarin ik mijn vader ben verloren. Alles werd anders. Ik voelde zo’n ongelofelijke power en kracht sindsdien. Ik zag en voelde mijn toegevoegde waarde in de ontwikkeling van een nieuwe en complete vorm van kinderopvang in mijn omgeving. Mijn kinderen gaven mij uiteindelijk de inspiratie om De Vlinderboom te starten, en hiermee mijn passie en hart te volgen.

Een plek creëren waar het fijn is voor kinderen, ouders en medewerkers. Een complete vorm van kinderopvang waar de eigen WIJSheid van een kind behouden blijft en gestimuleerd wordt door positieve aandacht. Een natuurlijke speel en leefomgeving bieden die aansluit bij datgene een kind in de basis nodig heeft. Gezonde (biologische) voeding, rust, warmte en veiligheid. Zodat ik, vanuit mijn hart, iets positiefs en zingevends toe kan voegen aan onze wereld.

Lisette – Vlindertjes

 Oorspronkelijk ben ik opgeleid als instructrice en trainster van probleempaarden. Het op zielsniveau communiceren met een dier vond ik prachtig! Het lesgeven aan kinderen vond ik echter zo interessant dat ik in 2017 de opleiding tot pedagogisch medewerker ben gaan doen. De Vlinderboom kwam toevallig tijdens mijn opleiding op mijn pad. Nou geloof ik niet in toeval, dus heb ik mijn opleiding afgerond als stagiaire bij de Vlinderboom en ben ik vervolgens op deze mooie plek blijven werken.

Na een korte periode op een ander kinderdagverblijf ben ik weer terug ‘thuis’ en inmiddels werkzaam als assistent leidinggevende en beleidsmedewerkster.

Het werken met kinderen vind ik erg mooi; aanvoelen wat het kind nodig heeft en daarin kunnen voorzien geeft me ontzettend veel voldoening. Er is voor mij geen mooier gevoel dan een brede glimlach of een dikke knuffel van een kindje dat zich bij ons thuis voelt en wat we zien groeien en bloeien in zijn of haar eigen wijs-heid

 

Joyce B – musjes

 Hoi, 

Graag stel ik mij even voor!
Mijn Naam is Joyce  (28), ik woon samen met mijn man Jens 
en 2 lieve meisjes River (5) en Miley (2) in Etten-Leur. 
Oorspronkelijk komen wij beiden uit Zeeuws-Vlaanderen.
In 2016 ben ik afgestudeerd als Dans- en bewegingstherapeute.
Met dit diploma op zak ben ik onder andere in de zorg gaan werken als begeleidster en gymjuf, hierna op een sport BSO als pedagogisch medewerkster.
Mede door mijn interesse voor natuurlijk ouderschap, de natuur en bewust leven ben ik terechtgekomen bij de Vlinderboom! 
Ik kijk er enorm naar uit om iedereen, en vooral alle lieve kindjes, te ontmoeten! 
Tot snel! 

 

Evelien – Musjes/Rupsjes

 Mijn naam is Evelien Gijzen. Samen met mijn man Don en onze dochters Nova en Noëlle, woon ik in Roosendaal.

Op dit moment ben ik bijna 14 jaar werkzaam in de kinderopvang. Door de jaren ervaring had ik mijn eigen visie ontwikkeld, maar toen onze tweeling in 2021 geboren werd, is deze weer compleet verandert. Op zoek naar een opvang die aansluit bij mijn eigen visie, kwam ik bij de Vlinderboom terecht. Wat een rust ervaar ik hier. Elk kind wordt echt gezien en er wordt ingesprongen op wat de behoefte is van het kindje. Dat is wat ik zo belangrijk vind. Ieder kind is een individu en ieder kindje heeft iets anders nodig.

Daarnaast vind ik het contact met ouders zeer belangrijk. Ze laten hun kostbaarste bezit achter bij iemand die ze amper kennen. Dat is ontzettend spannend. Ik merk dat er bij de Vlinderboom echt tijd gemaakt wordt voor de ouders om een praatje te maken. Dit alles en nog veel meer maakt dat ik er super veel zin in heb om vanaf juni 2023 bij de Vlinderboom te komen werken.

 

 

 

Linda – Mezennestje

Jarenlang werkte ik in de zorg maar toen mijn kinderen klein waren, ben ik daar gestopt omdat het lastig te combineren was.  Ik merkte dat ik in de opvoeding van mijn eigen kinderen, hun behoeftes volgen heel belangrijk vond. Omdat ik het altijd al geweldig vond om met kinderen te werken, ben ik gastouder geworden. Gezonde voeding, veel naar buiten en rust waren de pijlers waar ik mij op richtte.

Ik miste toch wel het contact met collega’s en het gevoel van samen werken aan een mooie en stabiele omgeving voor kinderen. De Vlinderboom kwam op mijn pad en toen ik stopte als gastouder, ben ik de opleiding begonnen.  Sinds oktober ben ik werkzaam op de groep en ik heb het reuze naar m’n zin. Kinderen een rustige basis geven; daar ligt echt mijn passie.  

Yvanca – Rupsjes 

De Vlinderboom kwam op mijn pad toen ik op zoek was naar een kinderdagverblijf voor mijn oudste dochter Merel. Ik zocht een kleinschalig, liefdevol en warm kinderdagverblijf waar ze veel naar buiten mogen spelen en ontdekken. Dit vond ik in de Vlinderboom. De Vlinderboom straalde voor mij verder ook zoveel rust uit, het was echt een tweede thuis. De Vlinderboom sloot helemaal aan bij mijn visie en wat ik zocht in een kinderdagverblijf. Ik had voor mijn dochter het juiste plekje gevonden.

Stiekem had ik voor mij als pedagogisch medewerker ook het juiste plekje gevonden. Mijn gebeden werden dan ook gehoord toen ik hoorde dat Patricia twee nieuwe groepen aan de Vlinderboom wilde toevoegen en hier nieuw personeel voor zocht.
Nu mag ik 3 dagen in de week genieten van alle kinderen die zich in een warme en vertrouwde omgeving mogen ontwikkelen en waar ook ik een bijdrage aan mag leveren.

Het contact met ouders vind ik ook erg belangrijk. Ouders laten hun kostbaarste bezit bij jou achter en daarom vind ik communicatie tussen pedagogisch medewerker en ouders ook erg belangrijk. Ik wil als pedagogisch medewerker naar de ouder kunnen luisteren en begrip kunnen tonen naar hun wensen, vragen of onzekerheden en ze hierbij kunnen ondersteunen. Ik vind het fijn om met de ouders te kunnen samenwerken aan de ontwikkeling van hun kind en zo maken we er samen een tweede thuis van voor hun kind.

Sara – Musjes

Sinds maart 2019 ben ik werkzaam bij De Vlinderboom. Het voelt zo fijn om ergens te werken waar je helemaal op je plek bent. Ik vind het echt heel leuk om met kinderen te werken. Het verzorgen, de activiteiten, knutselwerkjes, bezig zijn met voeding. Ik geniet nu zelfs van de dieren terwijl ik die eerst wel spannend vond. De kinderen vinden het zo leuk om onderdeel te zijn van het verzorgen van de kippen. Zelf ben ik hoog sensitief maar hoe wij werken op de opvang en de manier waarop we bezig zijn met prikkels, de rust en regelmaat; het zorgt ervoor dat ook hoog sensitieve kinderen tot hun recht komen bij ons.

Ik ben heel dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van De Vlinderboom en jullie kinderen mag begeleiden op hun weg.

Yvonne – Vlindertjes

Graag wil ik mij via deze weg voorstellen aan jullie. Mijn naam is Yvonne Klink, ik ben 24 jaar oud en sinds November te vinden bij de Vlinderboom! Ik heb de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Niveau 4 gedaan en ben daarna gelijk aan het werk gegaan bij kinderen in de leeftijd 0 tot 12 jaar.  Ik heb gewerkt bij 2 andere kleinschalige kinderdagverblijven en hier veel ervaring op mogen doen. Tijdens het zoeken van een nieuwe uitdaging kwam De Vlinderboom op mijn pad.  Bij mijn kennismakingsgesprek voelde het gelijk goed en wist ik dat ik hier onwijs graag wilde gaan werken.  Het beleid sprak mij enorm aan en past behoorlijk goed met hoe ik in het leven sta. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen spelend mogen leren, niks moeten en alles zelf mogen ontdekken op hun eigen tempo.  Veel buiten spelen en hier actief in bezig zijn vind ik ook erg belangrijk en hier haal ik zelf ook erg veel plezier uit.  In mijn vrije tijd  kan ik enorm genieten van een goed boek, een fijne wandeling of van iets lekkers bakken of koken. Ook spendeer ik veel tijd bij de scouting waar ik van jongs af aan elke week aanwezig ben. 

Ik kijk er naar uit om jullie allemaal persoonlijk te mogen ontmoeten en beter te leren kennen.

Denise – Musjes

Via deze weg wil ik mezelf even voorstellen.. 
Ik ben Denise, 32 jaar en wonende in Roosendaal. Al vanaf mijn 17e werk ik in de kinderopvang. Tussendoor heb ik nog eventjes buiten de kinderopvang gewerkt, maar ik kwam er al snel achter dat mijn hart bij kinderen ligt. Al die tijd ben ik er al van overtuigd dat kinderen zich het beste ontwikkelen als ze zich veilig voelen en spelenderwijs, zonder druk en teveel drukte, kunnen leren en oefenen op hun eigen tempo. Dit miste ik in de reguliere kinderopvang. Zo ben ik dan ook, nadat mijn eigen dochter geboren werd, begonnen als Gastouder in mijn eigen kleinschalige opvang. Jaren heb ik dit met veel plezier gedaan, maar miste ik op een gegeven moment toch het samenwerken met collega’s. Ik ben voor een grote opvang organisatie gaan werken en ondanks dat ik daar met plezier heb gewerkt vanwege liefdevolle ouders, collega’s en kinderen sta ik niet altijd achter het concept. Toen ik de zin: “Vind jij ook dat het anders kan?” tegen kwam van de Vlinderboom kinderopvang zei ik hardop: “Ja!”. Ik sta volledig achter de missie en visie en heb dan ook heel veel zin om aan de slag te gaan en iedereen te leren kennen. Tot snel! 

Bo – Mezennestje

Mijn naam is Bo Tolhuijs, en woon in Roosendaal. Sinds augustus 2020 ben ik te vinden op De Vlinderboom.
Ik heb de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker gedaan.  Van augustus tot december 2020 heb ik 3 dagen stage gelopen op De Vlinderboom, en ben daarvoor in december 2020 voor afgestudeerd, en meteen ingestroomd met een 0 uren contract.

Ondertussen heb ik een 34 uurs contract, en ben ik op ma-woe-do&vrij te vinden op Mezennestje.
Ik ga elke dag met een grote glimlach naar mijn werk, elke dag zie ik als een nieuwe leerzame dag, want geen 1 dag is hetzelfde in de kinderopvang ;).

De band tussen baby’s en een peuter vind ik heel mooi om te zien, ze leren van elkaar en zorgen voor elkaar.
Wat ik belangrijk vind aan De Vlinderboom, is de visie. Het buiten zijn, het duurzame en de biologische voeding. Maar wat ik echt het allerfijnste en het mooiste vind, is dat er wordt gekeken naar de wensen en behoeftes van ieder individu, en daaruit creëer je een veilige en warme sfeer in de omgeving op de groep.
Zelf vind ik structuur en regelmaat erg belangrijk op de groep, ook omdat het kleinschalig is.

Ik ben heel dankbaar dat ik een bijdrage heb bij de Vlinderboom.

Liefs,
Juffie Bo

Martin

Ik ben Martin, de man van Patricia en vader van onze zoon Mees en dochter Lente. Vanaf het begin ben ik op de achtergrond betrokken bij De Vlinderboom .  Na meer dan 12 jaar op kantoor te hebben gewerkt bij Damen de knoop doorgehakt en gekozen om een prominentere rol te vervullen bij De Vlinderboom. Hier houd ik me vooral bezig met de administratie en het onderhoud.  Ik zal dan ook regelmatig te vinden zijn bij De Vlinderboom. Mocht je vragen hebben, twijfel niet en spreek me gerust aan.

Sandy – inval

Graag wil ik mij via deze weg even voorstellen aan jullie ….
Mijn naam is Sandy, samen met mijn man Michiel heb ik 2 mooie hoogsensitieve kinderen en met onze hond Boaz is ons gezin compleet! Ik heb 10 jaar op het kinderdagverblijf gewerkt en sinds 8 jaar heb ik een eigen Ouder-/kindercoachpraktijk waar ik 1-op-1 kleine en grote mensen weer graag in hun kracht zet!

Mijn intuïtie is altijd mijn radar geweest. Ik begon collega’s te missen om samen met hun een fijne en stabiele omgeving te creëren voor baby’s, dreumesen en peuters. Mijn visie is dat kinderen gewoon nog kind mogen zijn waarbij rust, warmte, voeding en vooral lekker naar buiten gaan erg belangrijk zijn. Zo kwam de Vlinderboom op mijn pad!

Dankbaar om nu bij de Vlinderboom te mogen werken en jullie kinderen, met hun eerlijkheid en eigen kijk op de wereld, te zien groeien! Ik kijk er erg naar uit om jullie te ontmoeten!

 

Merel – Mezennestje

 

Marina – Musjes

 

Esmeé – Rupsjes

 Ik ben Esmeé, ben 35 jaar en woon in Roosendaal.
Ik ben gestart met het volgen van SPW4, zodat ik de verpleging in zou kunnen, want wat wilde ik graag verpleegkundige worden, op de kinderafdeling in het ziekenhuis.
Zorgen voor kindjes, dat was mijn doel!
Helaas heb ik mijn hbo studie tot verpleegkundige vroegtijdig moeten beëindigen, waardoor ik mijn droom niet achterna heb kunnen gaan.
Door een overvloed aan pedagogisch medewerksters op dat moment, ben ik de retail in gegaan, ben ik gaan reizen en uiteindelijk toch terecht gekomen waar mijn hart lag, namelijk werken met kindjes, ik heb bewust gekozen voor het werken bij een kinderopvang, waar op een bewuste, groene manier gewerkt werd.
Heel onverwachts kwam de Vlinderboom op mijn pad, ik raakte in gesprek met Patricia en we spraken af dat ik eens zou bellen of komen kijken.
Na lang en vooral goed nadenken heb ik toch besloten dat ik nu echt moest kiezen voor mijn eigen geluk en mijn hart moest volgen.
Het voelde direct als thuis komen in een warm bad, de liefdevolle, veilige omgeving die de Vlinderboom uitstraalt, het bewust omgaan met voeding en kinderen écht kind laten zijn.
Het stukje persoonlijke contact en warmte die we de kindjes mogen en vooral kunnen bieden, het kleinschalige en huiselijke sfeertje met natuurlijke materialen en een onwijs grote, fijne tuin, dat is wat ik belangrijk vind.
Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s een veilig plekje te kunnen bieden aan alle kindjes en van elke dag een mooie dag te maken vol met mooie en betekenisvolle  momenten.

Joyce – Musjes

 Ik ben Joyce, vrouw van Stéphane en trotse moeder van Sébastien, Julie en Isabelle.
Na mijn studie SPW4, heb ik jarenlang gewerkt in verschillende kinderdagverblijven. Na de geboorte van mijn zoon in 2018, kon ik geen opvang vinden waar ik hem met een gerust hart achter kon laten. Daarom ben ik toen als gastouder aan de slag gegaan. Dit heb ik met veel plezier gedaan. Elke stap van hem kon ik van dichtbij zelf meemaken en dat is goud waard! Nu, 4 jaar en 2 dochters verder, miste ik het contact met collega’s. Ik kende Patricia al van vroeger en wist dat zij ongeveer tegelijk met mij een opvang was begonnen. Ik heb gezien hoe de Vlinderboom groeide en zag mezelf hier vanaf het begin ooit eens werken! Tot ik op Instagram zag dat er een nieuwe groep geopend zou worden! Ik belde Patricia op en sinds juni 2022 ga ik 3 dagen per week, samen met de meiden met heel veel plezier naar de Vlinderboom! Sinds oktober draai ik nu mijn eigen groep, de musjes! Ik heb echt mijn plekje gevonden en ik kijk er naar uit ook de musjes groep te zien groeien!

 

Elif – Inval

 

 

Susan – Rupsjes

 Leuk om kennis te maken! Mijn naam is Susan, ik woon samen met mijn man en twee zoontjes in Roosendaal. Sinds december 2022 ben ik werkzaam bij de Vlinderboom, waar ik het erg naar mijn zin heb. Het is een fijne plek en ik voel me helemaal thuis hier. Ik heb veel plezier in het werken met kinderen en ik vind het belangrijk dat een kind zich zo natuurlijk mogelijk kan ontwikkelen. Mede daarom sluit De Vlinderboom goed bij mij aan. Ook de kleine groepen vind ik erg prettig werken. Zo kan ik ieder kind de persoonlijke aandacht geven die zij nodig hebben.

 

Suzanne – inval

Vanaf deze maand zullen jullie mij af en toe in de wandelgangen van de Vlinderboom tegenkomen als invalkracht. Sommige van jullie hebben mij mogelijk al wel eens gezien bij het fotograferen van jullie kindjes. Mijn eigen kindjes zaten vroeger ook hier op de opvang. Maar zijn inmiddels 9,7 en 5. Ik hou van wandelen, biertjes en bands met vrienden en natuurlijk fotograferen! Mochten jullie iets willen weten, vraag het me rustig! Tot snel.
Suzanne

 

Contactformulier