Patricia van Dijk

Je kostbare kleintje wegbrengen zodat je kan werken is een hele heftige stap, voor zowel ouder als kind. Zelf liep ik hier als bewuste mama erg tegenaan. Een plek waar rekening wordt gehouden met gezonde voeding, positieve aandacht, warmte, rust en regelmaat. Nergens kon ik dit complete plaatje vinden.

Dit alles is o.a. waardoor mijn bedrijfsidee is gevormd. Na de geboorte van onze zoon ben ik ontzettend veranderd. Deze ervaring was zo levensbepalend dat ik sinds dat moment een andere kijk op de wereld heb. Vanuit hier is een proces ontstaan van bewustwording, een innerlijke reis gevoed door spiritualiteit en mindfulness.
Zonder dat ik het destijds wist sloeg ik een nieuwe weg in, mijn weg tot geluk. Mijn volgende zwangerschap en de geboorte van onze dochter waren hoogtepunten in ontwikkeling en groei in een hele heftige periode waarin ik mijn vader ben verloren. Alles werd anders. Ik voelde zo’n ongelofelijke power en kracht sindsdien. Ik zag en voelde mijn toegevoegde waarde in de ontwikkeling van een nieuwe en complete vorm van kinderopvang in mijn omgeving. Mijn kinderen gaven mij uiteindelijk de inspiratie om De Vlinderboom te starten, en hiermee mijn passie en hart te volgen.

Een plek creëren waar het fijn is voor kinderen, ouders en medewerkers. Een complete vorm van kinderopvang waar de eigen WIJSheid van een kind behouden blijft en gestimuleerd wordt door positieve aandacht. Een natuurlijke speel en leefomgeving bieden die aansluit bij datgene een kind in de basis nodig heeft. Gezonde (biologische) voeding, rust, warmte en veiligheid. Zodat ik, vanuit mijn hart, iets positiefs en zingevends toe kan voegen aan onze wereld.

Lisette – Vlindertjes

 Oorspronkelijk ben ik opgeleid als instructrice en trainster van probleempaarden. Het op zielsniveau communiceren met een dier vond ik prachtig! Het lesgeven aan kinderen vond ik echter zo interessant dat ik in 2017 de opleiding tot pedagogisch medewerker ben gaan doen. De Vlinderboom kwam toevallig tijdens mijn opleiding op mijn pad. Nou geloof ik niet in toeval, dus heb ik mijn opleiding afgerond als stagiaire bij de Vlinderboom en ben ik vervolgens op deze mooie plek blijven werken.

Vorig jaar kreeg ik de kans om te helpen bij het opzetten van het Montessori kinderdagverblijf. Omdat ik daar echter helemaal niet op mijn plek was, ben ik nu weer terug ‘thuis’.
Het werken met kinderen vind ik erg mooi; aanvoelen wat het kind nodig heeft en daarin kunnen voorzien geeft me ontzettend veel voldoening. Er is voor mij geen mooier gevoel dan een brede glimlach of een dikke knuffel van een kindje dat zich bij ons thuis voelt.

 

Daniëlle – musjes

Na het afronden van mijn opleiding Pedagogisch Medewerker ben ik niet direct het werkveld in gegaan. Ik heb eerst nog een opleiding toerisme gedaan, omdat reizen ook een grote passie van mij is. Na het afronden van ook deze opleiding heb ik meerdere werkvelden bekeken en uitgeprobeerd, maar al snel kwam ik erachter dat mijn hart in de kinderopvang ligt. Ik wilde dus graag weer de kinderopvang in, alleen wilde ik wel een plek vinden waar bewust wordt omgegaan met gezonde voeding, maar waar ook rust, structuur en regelmaat te vinden is. Dat was toch moeilijker dan gedacht, tot dat ik op de website van De Vlinderboom terecht kwam. Ik werd zo enthousiast dat ik gelijk heb gesolliciteerd. En sinds januari 2022 mag ik me dan ook met trots medewerker van De Vlinderboom noemen!
De Vlinderboom is voor mij niet zomaar een kinderdagopvang. Het is een huiselijke plek waar ik me ontzettend thuis voel. Gezonde voeding, veel buiten zijn en aandacht voor ieder kind, dat zijn dingen die ik zelf erg belangrijk vind, maar die ook centraal staan bij De Vlinderboom.
Ook verdient ieder kind voldoende persoonlijke aandacht, waar hier tijd voor gemaakt wordt. Ieder kind kan en mag hier zichzelf zijn en ik vind het dan ook echt van belang dat er gekeken wordt naar de behoeftes van uw kind(eren). Hopelijk voelt ook voor u en uw kinderen De Vlinderboom als ‘thuiskomen’.

 Liefs,
Daniëlle

Ingrid – Vlindertjes

 De Vlinderboom kwam op mijn pad doordat ik op zoek was naar een kinderdagverblijf voor mijn dochtertje Inaya.

 Het voelde als thuiskomen toen ik De Vlinderboom binnenstapte. De rust en warmte kwam op me af en wat ik zag; ik zag kinderen heerlijk buiten spelen in een prachtige tuin! Het plekje voor Inaya had ik wel gevonden en stiekem voor mezelf als pedagogisch medewerker eigenlijk ook.

 Mijn gedachte om bij De Vlinderboom te werken werd gehoord, want 2 maanden nadat Inaya haar intrede maakte werd mij gevraagd of ik me wilde aansluiten bij het team van De Vlinderboom.

 Nu mag ik elke werkdag genieten van opgroeiende baby’s en kinderen die zich stapje voor stapje ontwikkelen en de wereld om zich heen ontdekken. En als ik op een klein afstandje goed naar ze kijk, zie ik allemaal sterretjes die schitteren op hun eigen manier!

 

Linda – Mezennestje

Jarenlang werkte ik in de zorg maar toen mijn kinderen klein waren, ben ik daar gestopt omdat het lastig te combineren was.  Ik merkte dat ik in de opvoeding van mijn eigen kinderen, hun behoeftes volgen heel belangrijk vond. Omdat ik het altijd al geweldig vond om met kinderen te werken, ben ik gastouder geworden. Gezonde voeding, veel naar buiten en rust waren de pijlers waar ik mij op richtte.

Ik miste toch wel het contact met collega’s en het gevoel van samen werken aan een mooie en stabiele omgeving voor kinderen. De Vlinderboom kwam op mijn pad en toen ik stopte als gastouder, ben ik de opleiding begonnen.  Sinds oktober ben ik werkzaam op de groep en ik heb het reuze naar m’n zin. Kinderen een rustige basis geven; daar ligt echt mijn passie.  

Yvanca – Rupsjes (zwangerschapsverlof)

Mijn naam is Yvanca van Disseldorp – van den Kieboom, 25 jaar en ik ben woonachtig te Roosendaal, daar woon ik samen met mijn man Richard, onze dochter Merel en onze hond BrumKinderdagverblijf De Vlinderboom kwam op mijn pad toen ik op zoek was naar opvang voor mijn dochter Merel. Het eerste wat me opviel aan De Vlinderboom was de rust en de warme sfeer die het uitstraalde. Voornamelijk de kleine groepen spraken mij erg aan. Ik had voor mijn dochter het juiste plekje gevonden, een 2e thuis, maar stiekem had ik ook mijn plekje gevonden. Ik mag nu dan ook per 1 februari gaan genieten van mijn 2e thuis, en zal 3 dagen in de week gaan werken op de nieuwe groep op De Vlinderboom. Daar mag ik gaan genieten en bijdragen van alle ontwikkelingen van baby’s, dreumesen en peuters. ik vind het mooi zo dat je als pedagogisch medewerker iedere dag een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van kinderen. je staat dichtbij het kind, opvoeding en ontwikkeling. Om daar zo dichtbij te mogen staan is het mooiste wat er is, en daar kan ik dan ook erg van genieten en voldoening uit halen. Het contact met ouders vind ik ook erg belangrijk. Ouders laten hun kostbaarste bezit bij jou achter en daarom is communicatie tussen pedagogisch medewerker en ouders ook erg belangrijk. Je moet als pedagogisch medewerker naar de ouder kunnen luisteren en begrip kunnen tonen. Als ouder en pedagogisch medewerker namelijk een goede en respectvolle band met elkaar hebben, zal een kind dit ook voelen en zich ook eerder vertrouwd voelen bij de pedagogisch medewerker. Zo maak je er samen een thuis van voor het kind.

Ik hoop u dan ook snel te mogen leren kennen zodat we samen het beste in uw kind/kinderen naar boven kunnen halen en samen van deze ontwikkelingen kunnen genieten.

Sara – Musjes (nu met zwangerschapsverlof)

Sinds maart 2019 ben ik werkzaam bij De Vlinderboom. Het voelt zo fijn om ergens te werken waar je helemaal op je plek bent. Ik vind het echt heel leuk om met kinderen te werken. Het verzorgen, de activiteiten, knutselwerkjes, bezig zijn met voeding. Ik geniet nu zelfs van de dieren terwijl ik die eerst wel spannend vond. De kinderen vinden het zo leuk om onderdeel te zijn van het verzorgen van de kippen. Zelf ben ik hoog sensitief maar hoe wij werken op de opvang en de manier waarop we bezig zijn met prikkels, de rust en regelmaat; het zorgt ervoor dat ook hoog sensitieve kinderen tot hun recht komen bij ons.

Ik ben heel dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van De Vlinderboom en jullie kinderen mag begeleiden op hun weg.

Yvonne – Vlindertjes

Graag wil ik mij via deze weg voorstellen aan jullie. Mijn naam is Yvonne Klink, ik ben 24 jaar oud en sinds November te vinden bij de Vlinderboom! Ik heb de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Niveau 4 gedaan en ben daarna gelijk aan het werk gegaan bij kinderen in de leeftijd 0 tot 12 jaar.  Ik heb gewerkt bij 2 andere kleinschalige kinderdagverblijven en hier veel ervaring op mogen doen. Tijdens het zoeken van een nieuwe uitdaging kwam De Vlinderboom op mijn pad.  Bij mijn kennismakingsgesprek voelde het gelijk goed en wist ik dat ik hier onwijs graag wilde gaan werken.  Het beleid sprak mij enorm aan en past behoorlijk goed met hoe ik in het leven sta. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen spelend mogen leren, niks moeten en alles zelf mogen ontdekken op hun eigen tempo.  Veel buiten spelen en hier actief in bezig zijn vind ik ook erg belangrijk en hier haal ik zelf ook erg veel plezier uit.  In mijn vrije tijd  kan ik enorm genieten van een goed boek, een fijne wandeling of van iets lekkers bakken of koken. Ook spendeer ik veel tijd bij de scouting waar ik van jongs af aan elke week aanwezig ben. 

Ik kijk er naar uit om jullie allemaal persoonlijk te mogen ontmoeten en beter te leren kennen.

Bo – Mezennestje

Mijn naam is Bo Tolhuijs, ik ben 20 jaar oud en woon in Roosendaal. Sinds augustus 2020 ben ik te vinden op De Vlinderboom.

 Ik heb de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker gestudeerd.  Van augustus tot december 2020 heb ik 3 dagen stage gelopen op De Vlinderboom, en ben daarvoor in december 2020 voor afgestudeerd. Vanaf december kreeg ik een 0 uren contract aangeboden, en ben ik gaan werken! 
Ondertussen heb ik een 34 uurs contract, en de overige uren val ik vaak in. Dus ik ben vrijwel meestal 5 dagen te vinden op De Vlinderboom. 
De vlinderboom voelt voor mij als een 2e thuis. Dat is niet alleen omdat ik er zovaak ben, maar ook omdat ik me heel erg op m’n gemak voel. 
Mezennestje, de bovengroep is mijn vaste plekje. Maar beneden sta ik ook wel eens. Ik ga elke dag met een grote glimlach naar mijn werk, elke dag zie ik als een nieuwe leerzame dag, want geen 1 dag is hetzelfde in de kinderopvang ;).
Ik vind vooral het allerleukst dat De Vlinderboom een verticale (0-4) groep is. De band tussen baby’s en een peuter vind ik heel mooi om te zien.
Wat ik belangrijk vind aan De Vlinderboom, is de visie. Het buiten zijn, het duurzame speelgoed en de biologische voeding. Maar wat ik echt het allerfijnste en het mooiste vind, is dat er wordt gekeken naar de wensen en behoeftes van ieder individu, en daaruit creëer je een veilige en warme sfeer in de omgeving op de groep.
Zelf vind ik structuur en regelmaat erg belangrijk op de groep, ook omdat het kleinschalig is. Zo is het voor een kindje ook gemakkelijker om mee te gaan in ons ritme. Dat is ook een van de redenen dat ik mijn contract heb geaccepteerd, het kleinschalige. En geen grote massa.
Ik ben heel dankbaar dat ik een bijdrage heb bij de Vlinderboom, en ik hoop dat ik nog lang werkzaam mag zijn bij De Vlinderboom! 

Martin

Ik ben Martin, de man van Patricia en vader van onze zoon Mees en dochter Lente. Vanaf het begin ben ik op de achtergrond betrokken bij De Vlinderboom .  Na meer dan 12 jaar op kantoor te hebben gewerkt bij Damen de knoop doorgehakt en gekozen om een prominentere rol te vervullen bij De Vlinderboom. Hier houd ik me vooral bezig met de administratie en het onderhoud.  Ik zal dan ook regelmatig te vinden zijn bij De Vlinderboom. Mocht je vragen hebben, twijfel niet en spreek me gerust aan.

Sandy – inval

Graag wil ik mij via deze weg even voorstellen aan jullie ….
Mijn naam is Sandy, samen met mijn man Michiel heb ik 2 mooie hoogsensitieve kinderen en met onze hond Boaz is ons gezin compleet! Ik heb 10 jaar op het kinderdagverblijf gewerkt en sinds 8 jaar heb ik een eigen Ouder-/kindercoachpraktijk waar ik 1-op-1 kleine en grote mensen weer graag in hun kracht zet!

Mijn intuïtie is altijd mijn radar geweest. Ik begon collega’s te missen om samen met hun een fijne en stabiele omgeving te creëren voor baby’s, dreumesen en peuters. Mijn visie is dat kinderen gewoon nog kind mogen zijn waarbij rust, warmte, voeding en vooral lekker naar buiten gaan erg belangrijk zijn. Zo kwam de Vlinderboom op mijn pad!

Dankbaar om nu bij de Vlinderboom te mogen werken en jullie kinderen, met hun eerlijkheid en eigen kijk op de wereld, te zien groeien! Ik kijk er erg naar uit om jullie te ontmoeten!

 

Merel – Mezennestje

Graag wil ik me aan jullie voorstellen. Mijn naam is Merel Mak, ik ben 25 jaar en vanaf 1 mei kom ik werken bij de Vlinderboom. Ik heb er nu al zin in! Sinds 2 jaar woon ik in Roosendaal samen met mijn vriend Barry, maar ik ben opgegroeid in een klein dorp in het Land van Heusden en Altena. Daar heb ik de afgelopen 5 jaar ook gewerkt. Nu de Vlinderboom op mijn pad kwam, was er geen twijfel meer om dichter bij huis te gaan werken! In mijn vrije tijd bak ik graag gebakjes, koekjes en taarten om niet alleen mezelf maar vooral ook anderen mee te verblijden. Daarnaast duik ik graag in een boek of ga ik lekker naar buiten. Ik kijk er naar uit om met de kinderen veel te gaan ontdekken en hoop samen veel avonturen te beleven! 

Tot snel!

Groetjes Merel

 

Marina – Musjes

 

Esmeé – Rupsjes

 Ik ben Esmeé, ben 34 jaar en woon in Roosendaal.
Ik ben gestart met het volgen van SPW4, zodat ik de verpleging in zou kunnen, want wat wilde ik graag verpleegkundige worden, op de kinderafdeling in het ziekenhuis.
Zorgen voor kindjes, dat was mijn doel!
Helaas heb ik mijn hbo studie tot verpleegkundige vroegtijdig moeten beëindigen, waardoor ik mijn droom niet achterna heb kunnen gaan.
Door een overvloed aan pedagogisch medewerksters op dat moment, ben ik de retail in gegaan, ben ik gaan reizen en uiteindelijk toch terecht gekomen waar mijn hart lag, namelijk werken met kindjes, ik heb bewust gekozen voor het werken bij een kinderopvang, waar op een bewuste, groene manier gewerkt werd.
Hier heb ik destijds geen fulltime en vaste uren kunnen werken, dus maakte ik een uitstapje naar een vaste aanstelling op kantoor. Echter kwam ik er hier al snel achter dat mij dit ongelukkig maakte.
Heel onverwachts kwam de Vlinderboom op mijn pad, ik raakte in gesprek met Patricia en we spraken af dat ik eens zou bellen of komen kijken.
Na lang en vooral goed nadenken heb ik toch besloten dat ik nu echt moest kiezen voor mijn eigen geluk en mijn hart moest volgen.
Het voelde direct als thuis komen in een warm bad, de liefdevolle, veilige omgeving die de Vlinderboom uitstraalt, het bewust omgaan met voeding en kinderen écht kind laten zijn.
Het stukje persoonlijke contact en warmte die we de kindjes mogen en vooral kunnen bieden, het kleinschalige en huiselijke sfeertje met natuurlijke materialen en een onwijs grote, fijne tuin, dat is wat ik belangrijk vind.
Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s een veilig plekje te kunnen bieden aan alle kindjes en van elke dag een mooie dag te maken vol met mooie en betekenisvolle  momenten.

Joyce – Musjes

 Ik ben Joyce, vrouw van Stéphane en trotse moeder van Sébastien, Julie en Isabelle.
Na mijn studie SPW4, heb ik jarenlang gewerkt in verschillende kinderdagverblijven. Na de geboorte van mijn zoon in 2018, kon ik geen opvang vinden waar ik hem met een gerust hart achter kon laten. Daarom ben ik toen als gastouder aan de slag gegaan. Dit heb ik met veel plezier gedaan. Elke stap van hem kon ik van dichtbij zelf meemaken en dat is goud waard! Nu, 4 jaar en 2 dochters verder, miste ik het contact met collega’s. Ik kende Patricia al van vroeger en wist dat zij ongeveer tegelijk met mij een opvang was begonnen. Ik heb gezien hoe de Vlinderboom groeide en zag mezelf hier vanaf het begin ooit eens werken! Tot ik op Instagram zag dat er een nieuwe groep geopend zou worden! Ik belde Patricia op en sinds juni 2022 ga ik 3 dagen per week, samen met de meiden met heel veel plezier naar de Vlinderboom! Sinds oktober draai ik nu mijn eigen groep, de musjes! Ik heb echt mijn plekje gevonden en ik kijk er naar uit ook de musjes groep te zien groeien!

 

Susan – Rupsjes

 

 

Contactformulier