Patricia van Dijk

Je kostbare kleintje wegbrengen zodat je kan werken is een hele heftige stap, voor zowel ouder als kind. Zelf liep ik hier als bewuste mama erg tegenaan. Een plek waar rekening wordt gehouden met gezonde voeding, positieve aandacht, warmte, rust en regelmaat. Nergens kon ik dit complete plaatje vinden.

Dit alles is o.a. waardoor mijn bedrijfsidee is gevormd. Na de geboorte van onze zoon ben ik ontzettend veranderd. Deze ervaring was zo levensbepalend dat ik sinds dat moment een andere kijk op de wereld heb. Vanuit hier is een proces ontstaan van bewustwording, een innerlijke reis gevoed door spiritualiteit en mindfulness.
Zonder dat ik het destijds wist sloeg ik een nieuwe weg in, mijn weg tot geluk. Mijn volgende zwangerschap en de geboorte van onze dochter waren hoogtepunten in ontwikkeling en groei in een hele heftige periode waarin ik mijn vader ben verloren. Alles werd anders. Ik voelde zo’n ongelofelijke power en kracht sindsdien. Ik zag en voelde mijn toegevoegde waarde in de ontwikkeling van een nieuwe en complete vorm van kinderopvang in mijn omgeving. Mijn kinderen gaven mij uiteindelijk de inspiratie om De Vlinderboom te starten, en hiermee mijn passie en hart te volgen.

Een plek creëren waar het fijn is voor kinderen, ouders en medewerkers. Een complete vorm van kinderopvang waar de eigen WIJSheid van een kind behouden blijft en gestimuleerd wordt door positieve aandacht. Een natuurlijke speel en leefomgeving bieden die aansluit bij datgene een kind in de basis nodig heeft. Gezonde (biologische) voeding, rust, warmte en veiligheid. Zodat ik, vanuit mijn hart, iets positiefs en zingevends toe kan voegen aan onze wereld.

Thea

Al jaren werk ik in de kinderopvang en een korte tijd in het onderwijs. Ik heb binnen verschillende organisaties gewerkt en veel veranderingen in de kinderopvang meegemaakt. Dit alles zorgde ervoor dat ik een stevige eigen visie op opvoeding en opvang ontwikkelde.

Na de geboorte van onze zoon in 2015 werd deze visie nog sterker en wilde ik de kinderen op mijn werk hetzelfde kunnen bieden als hetgeen wat ik mijn zoon biedt; rust, regelmaat, gezonde voeding, aandacht voor het individuele, unieke kind en vooral heel veel liefde.

Daarnaast zag ik de kinderopvang nu door de ogen van een ouder, dit maakte mij enorm bewust van de verantwoording die ik had in mijn werk en dat maakte dat ik op zoek ging naar een plek waar ik echt mijn visie op opvoeding kwijt kon. Die plek heb ik gevonden bij de Vlinderboom, het is enorm fijn om een plek te hebben waarin ik mezelf volledig kan zijn. Na een enorm leuk gesprek met Patricia kon ik in juli 2018 beginnen.

Elke maandag, dinsdag en donderdag werk ik bij De Vllinderboom. Ik doe dit met veel liefde, plezier, creativiteit en knuffels!

Chloë

Het begeleiden van kinderen is een grote passie van mij. Ik creëer graag een warme, rustige liefdevolle en veilige omgeving voor ze zodat ieder kind zichzelf durft te zijn, ruimte krijgt voor ontwikkeling en vertrouwen in zichzelf en de ander kan krijgen. Ik vind het belangrijk dat ieder kind wordt gezien in zijn of haar specifieke behoefte zodat ik het kind een zo goed mogelijke begeleiding kan bieden. Hierbij maak ik gebruik van mijn antroposofische en creatieve achtergrond.
Wat is het heerlijk om de kinderen mee te nemen in een verhaal welke op dat moment hun belevingswereld aanspreekt, samen verschillende liedjes zingen van bijvoorbeeld het seizoen en samen creatief bezig zijn met verschillende natuurlijke materialen.
Ik vind het geweldig dat De Vlinderboom zo bewust omgaat met de voeding die wordt aangeboden en dat er niet alleen een fijne plek wordt gecreëerd voor de kinderen maar ook voor ouders en collega’s. Zo kan er een fijne samenwerking en open communicatie ontstaan waardoor een warme sfeer wordt gecreëerd om het kind heen.
Ik ben graag onderdeel van het team van De Vlinderboom. In mijn werk vind ik het belangrijk om in gesprek te blijven met collega’s en ouders over hoe we de begeleiding die aan de kinderen gegeven wordt nog meer kunnen verbeteren. Ik hoop dat ik met mijn creativiteit, antroposofische achtergrond en enthousiasme De Vlinderboom nog completer kan maken.

Evy

Sinds februari 2019 ben ik werkzaam bij De Vlinderboom. De maandag is mijn vaste dag en ook woensdagmorgen ben ik er vaak te vinden. Ik ben opgeleid als HBO-pedagoog en heb gewerkt als gezinsvoogd bij het toenmalige Bureau Jeugdzorg. Nadat onze kinderen werden geboren ben ik ander werk gaan doen. De laatste paar jaren ben ik werkzaam in de kinderopvang. Eerst als vrijwilliger op de peutergroep van de Zilverlinde en daarna ook als BSO-juf. Mijn beide kinderen, Willem van 9 en Thies van 7, zitten op de vrije school. Daar hebben zij het erg naar hun zin. Ik heb zeker wat met de antroposofie, vooral wat het het omgaan met kinderen betreft.
Ik vind het fijn om liedjes te zingen. Heerlijk om te zien dat kinderen worden meegevoerd door de klanken, hoe ze meedeinen, gebaren en ook meezingen.
Als mensen vragen wat ik voor hobby’s heb dan zeg ik werken. Wat fijn om een plek gevonden te hebben waar ik helemaal mezelf kan zijn. Ik voel me echt thuis bij de Vlinderboom. Patricia heeft iets heel erg moois neergezet. Ik heb leuke collega’s waarmee het prettig samenwerken is. Wat fijn dat jullie als ouders hebben gekozen voor deze manier van opvang waarbij je kindje volgens mij écht gezien wordt. Ik ben dol op de kindjes, die ik graag een gevoel van warmte, veiligheid en geborgenheid wil geven. Een basis van waaruit ze de wereld om zich heen kunnen gaan ontdekken.
Ik hoop nog lang bij De Vlinderboom te mogen werken.

Sara

Ik ben Sara Honing,

Na mijn opleiding pedagogisch medewerker, heb ik een aantal jaar als gastouder gewerkt en daarna ben ik de ouderenzorg ingegaan. Op dat moment merkte ik dat mijn hart toch wel echt bij kinderen ligt.

Ik vind het heel prettig om te werken bij De Vlinderboom. De kinderen mogen zoveel meer rust ervaren als anders in deze wereld vol met prikkels.

Ik kan mezelf omschrijven als rustig, zorgzaam , vrolijk , geduldig en creatief.
Creatief ben ik ook erg in het maken van eten. Zo maak ik van mijn passie mijn werk, waardoor ik mijn gezonde creaties kan delen met de kinderen.

Liefs Sara

Patricia

Sinds 11 jaar werk ik in de kinderopvang. Nadat ik mijn studie heb afgerond ben ik eerst voor 2,5 maand afgereisd naar Costa Rica. De reis bestond uit het leren van de Spaanse taal, ervaring opdoen in de kinderopvang en het prachtige land ontdekken. Een reis om nooit te vergeten.

In 2008 ben ik van start gegaan op een locatie in Breda bij een grote organisatie. Ik heb daar met veel plezier gewerkt, maar heb de afgelopen jaren ook veel veranderingen meegemaakt. We werkten met piramide en veel tijd ging uit naar registreren waardoor ik het gevoel had de aandacht voor het kind te verliezen.

 Toevalligerwijs kwam De Vlinderboom een hele tijd geleden al spontaan op mijn pad. De rust die er heerste en de warme sfeer viel me gelijk op. Ik ben het gesprek met Patricia aangegaan en voelde direct een klik. Haar visie over opvoeding: rust, regelmaat, gezonde voeding en aandacht voor het kind is iets waar ik met de volle 100 % achter sta. Ik heb zelf ook 2 kinderen. Isa, een dochter van 10 en Sara, een dochter van 8. Doordat je zelf 2 kinderen hebt kijk je door een kritische bril naar de kinderopvang. Ook in mijn eigen opvoeding staan de 3 R’s centraal. Rust, Regelmaat en Reinheid.

Contactformulier