Patricia van Dijk

Je kostbare kleintje wegbrengen zodat je kan werken is een hele heftige stap, voor zowel ouder als kind. Zelf liep ik hier als bewuste mama erg tegenaan. Een plek waar rekening wordt gehouden met gezonde voeding, positieve aandacht, warmte, rust en regelmaat. Nergens kon ik dit complete plaatje vinden.

Dit alles is o.a. waardoor mijn bedrijfsidee is gevormd. Na de geboorte van onze zoon ben ik ontzettend veranderd. Deze ervaring was zo levensbepalend dat ik sinds dat moment een andere kijk op de wereld heb. Vanuit hier is een proces ontstaan van bewustwording, een innerlijke reis gevoed door spiritualiteit en mindfulness.
Zonder dat ik het destijds wist sloeg ik een nieuwe weg in, mijn weg tot geluk. Mijn volgende zwangerschap en de geboorte van onze dochter waren hoogtepunten in ontwikkeling en groei in een hele heftige periode waarin ik mijn vader ben verloren. Alles werd anders. Ik voelde zo’n ongelofelijke power en kracht sindsdien. Ik zag en voelde mijn toegevoegde waarde in de ontwikkeling van een nieuwe en complete vorm van kinderopvang in mijn omgeving. Mijn kinderen gaven mij uiteindelijk de inspiratie om De Vlinderboom te starten, en hiermee mijn passie en hart te volgen.

Een plek creëren waar het fijn is voor kinderen, ouders en medewerkers. Een complete vorm van kinderopvang waar de eigen WIJSheid van een kind behouden blijft en gestimuleerd wordt door positieve aandacht. Een natuurlijke speel en leefomgeving bieden die aansluit bij datgene een kind in de basis nodig heeft. Gezonde (biologische) voeding, rust, warmte en veiligheid. Zodat ik, vanuit mijn hart, iets positiefs en zingevends toe kan voegen aan onze wereld.

Lisette

 Oorspronkelijk ben ik opgeleid als instructrice en trainster van probleempaarden. Het op zielsniveau communiceren met een dier vond ik prachtig! Het lesgeven aan kinderen vond ik echter zo interessant dat ik in 2017 de opleiding tot pedagogisch medewerker ben gaan doen. De Vlinderboom kwam toevallig tijdens mijn opleiding op mijn pad. Nou geloof ik niet in toeval, dus heb ik mijn opleiding afgerond als stagiaire bij de Vlinderboom en ben ik vervolgens op deze mooie plek blijven werken.

Vorig jaar kreeg ik de kans om te helpen bij het opzetten van het Montessori kinderdagverblijf. Omdat ik daar echter helemaal niet op mijn plek was, ben ik nu weer terug ‘thuis’.
Het werken met kinderen vind ik erg mooi; aanvoelen wat het kind nodig heeft en daarin kunnen voorzien geeft me ontzettend veel voldoening. Er is voor mij geen mooier gevoel dan een brede glimlach of een dikke knuffel van een kindje dat zich bij ons thuis voelt.

 

Anouk

 

Hallo allemaal,

Ik heet Anouk, ben 32 jaar (bijna 33 😉), ben getrouwd met Guust en ben moeder van 2 kinderen: Kelvin van 7 jaar en Casper van 5 jaar. Casper heeft voordat hij naar school toe ging ook op De Vlinderboom gezeten en het fijne gevoel wat daar heerste is in de tijd dat Casper er niet meer zat in mijn hoofd blijven hangen.
Ik heb 12 jaar geleden mijn PABO diploma gehaald en heb in de jaren daarna afwisselend gewerkt als leerkracht en als pedagogisch medewerker. Vanaf het moment dat mijn kinderen geboren zijn heb ik gewerkt in het onderwijs. Nu mijn kinderen zelf de basisschoolleeftijd hebben, merk ik dat ik de omgang met de jongere kinderen enorm mis. Ik vind het heerlijk om te zien hoe verwondert die kleintjes soms kunnen zijn voor iets wat voor ons vanzelfsprekend is. Ook vind ik het heel leuk om te zien hoe de motorische ontwikkeling zo vlot verloopt. Het mooie aan het werk bij een kinderdagverblijf vind ik het kunnen aanbieden wat een kind nodig heeft. Zo heeft het ene kind juist geborgenheid door bijvoorbeeld een extra knuffel op schoot of een moment in een draagzak nodig en een ander kind juist een lichamelijke activiteit. Ik vind het mooi hierop aan te kunnen sluiten.
In mijn vrije tijd maak ik graag uitstapjes in de natuur met mijn gezin, ga graag op vakantie met de caravan, ben regelmatig te vinden op een paardenstal bij vrienden om daar bezig te zijn met de dieren en als ik thuis ben vind ik het erg fijn om bezig te zijn in onze (moes)tuin.

Warme groetjes,

Anouk.

 

Chloë

Het begeleiden van kinderen is een grote passie van mij. Ik creëer graag een warme, rustige liefdevolle en veilige omgeving voor ze zodat ieder kind zichzelf durft te zijn, ruimte krijgt voor ontwikkeling en vertrouwen in zichzelf en de ander kan krijgen. Ik vind het belangrijk dat ieder kind wordt gezien in zijn of haar specifieke behoefte zodat ik het kind een zo goed mogelijke begeleiding kan bieden. Hierbij maak ik gebruik van mijn antroposofische en creatieve achtergrond.
Wat is het heerlijk om de kinderen mee te nemen in een verhaal welke op dat moment hun belevingswereld aanspreekt, samen verschillende liedjes zingen van bijvoorbeeld het seizoen en samen creatief bezig zijn met verschillende natuurlijke materialen.
Ik vind het geweldig dat De Vlinderboom zo bewust omgaat met de voeding die wordt aangeboden en dat er niet alleen een fijne plek wordt gecreëerd voor de kinderen maar ook voor ouders en collega’s. Zo kan er een fijne samenwerking en open communicatie ontstaan waardoor een warme sfeer wordt gecreëerd om het kind heen.
Ik ben graag onderdeel van het team van De Vlinderboom. In mijn werk vind ik het belangrijk om in gesprek te blijven met collega’s en ouders over hoe we de begeleiding die aan de kinderen gegeven wordt nog meer kunnen verbeteren. Ik hoop dat ik met mijn creativiteit, antroposofische achtergrond en enthousiasme De Vlinderboom nog completer kan maken.

Cynthia

 

De openheid en het enthousiasme waarmee  een kind de wereld ontdekt vind ik ontzettend leuk en zeker als ik daarin mijn stukje mag bijdragen in hun ontwikkeling. Daarom ben ik begonnen als  pedagogisch medewerker. Door de jaren heen heb ik gewerkt als leidster bij een VVE Peuterspeelzaal, Kinderdagverblijf, BSO en gastouder bij gezinnen thuis. Omdat ik vaak zag dat kinderen door drukte makkelijk overprikkeld kunnen raken en dan niet meer de rust kunnen vinden in zichzelf en ik het welzijn van ieder kind voorop stel ben ik begonnen als Relax-kids coach. In mijn vrije tijd ben ik graag  creatief bezig met keramiek, pottenbakken en schilderen. Ik heb twee  dochters, Leora 22 en Julia 19 jaar. Ik vind het erg belangrijk dat een kind in een warme en liefdevolle omgeving de ruimte en rust krijgt om zichzelf te zijn en te ontwikkelen naar zijn of haar eigen ‘ik’.  Daarom ben ik blij dat de Vlinderboom gebaseerd is op aandacht en liefde voor het kind, precies zoals ik het ook voel. Ik vind het dan ook fijn om deel uit te maken van dit team. Ik hoop u binnenkort te mogen ontmoeten en kijk er naar uit om uw kinderen een fijne tijd te geven.

Lieve groet,

Cynthia

Evy

Sinds februari 2019 ben ik werkzaam bij De Vlinderboom. De maandag is mijn vaste dag en ook woensdagmorgen ben ik er vaak te vinden. Ik ben opgeleid als HBO-pedagoog en heb gewerkt als gezinsvoogd bij het toenmalige Bureau Jeugdzorg. Nadat onze kinderen werden geboren ben ik ander werk gaan doen. De laatste paar jaren ben ik werkzaam in de kinderopvang. Eerst als vrijwilliger op de peutergroep van de Zilverlinde en daarna ook als BSO-juf. Mijn beide kinderen, Willem van 9 en Thies van 7, zitten op de vrije school. Daar hebben zij het erg naar hun zin. Ik heb zeker wat met de antroposofie, vooral wat het het omgaan met kinderen betreft.
Ik vind het fijn om liedjes te zingen. Heerlijk om te zien dat kinderen worden meegevoerd door de klanken, hoe ze meedeinen, gebaren en ook meezingen.
Als mensen vragen wat ik voor hobby’s heb dan zeg ik werken. Wat fijn om een plek gevonden te hebben waar ik helemaal mezelf kan zijn. Ik voel me echt thuis bij de Vlinderboom. Patricia heeft iets heel erg moois neergezet. Ik heb leuke collega’s waarmee het prettig samenwerken is. Wat fijn dat jullie als ouders hebben gekozen voor deze manier van opvang waarbij je kindje volgens mij écht gezien wordt. Ik ben dol op de kindjes, die ik graag een gevoel van warmte, veiligheid en geborgenheid wil geven. Een basis van waaruit ze de wereld om zich heen kunnen gaan ontdekken.
Ik hoop nog lang bij De Vlinderboom te mogen werken.

Sara

Ik ben Sara Honing,

Na mijn opleiding pedagogisch medewerker, heb ik een aantal jaar als gastouder gewerkt en daarna ben ik de ouderenzorg ingegaan. Op dat moment merkte ik dat mijn hart toch wel echt bij kinderen ligt.

Ik vind het heel prettig om te werken bij De Vlinderboom. De kinderen mogen zoveel meer rust ervaren als anders in deze wereld vol met prikkels.

Ik kan mezelf omschrijven als rustig, zorgzaam , vrolijk , geduldig en creatief.
Creatief ben ik ook erg in het maken van eten. Zo maak ik van mijn passie mijn werk, waardoor ik mijn gezonde creaties kan delen met de kinderen.

Liefs Sara

Patricia

Sinds 11 jaar werk ik in de kinderopvang. Nadat ik mijn studie heb afgerond ben ik eerst voor 2,5 maand afgereisd naar Costa Rica. De reis bestond uit het leren van de Spaanse taal, ervaring opdoen in de kinderopvang en het prachtige land ontdekken. Een reis om nooit te vergeten.

In 2008 ben ik van start gegaan op een locatie in Breda bij een grote organisatie. Ik heb daar met veel plezier gewerkt, maar heb de afgelopen jaren ook veel veranderingen meegemaakt. We werkten met piramide en veel tijd ging uit naar registreren waardoor ik het gevoel had de aandacht voor het kind te verliezen.

 Toevalligerwijs kwam De Vlinderboom een hele tijd geleden al spontaan op mijn pad. De rust die er heerste en de warme sfeer viel me gelijk op. Ik ben het gesprek met Patricia aangegaan en voelde direct een klik. Haar visie over opvoeding: rust, regelmaat, gezonde voeding en aandacht voor het kind is iets waar ik met de volle 100 % achter sta. Ik heb zelf ook 2 kinderen. Isa, een dochter van 10 en Sara, een dochter van 8. Doordat je zelf 2 kinderen hebt kijk je door een kritische bril naar de kinderopvang. Ook in mijn eigen opvoeding staan de 3 R’s centraal. Rust, Regelmaat en Reinheid.

Contactformulier